Gyártók A Model 3 termelési tervei is csak ígéretek Elon Musk részéről?

A Model 3 termelési tervei is csak ígéretek Elon Musk részéről?

autopro.hu/Sz.K. | 2017.07.10 11:45

A Model 3 termelési tervei is csak ígéretek Elon Musk részéről?

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója Twitteren tett közzé képeket a Model 3-ról, és annak eredeti termelési görbéjéről.

Hirdetés

Múlt héten Musk azt is elmondta, hogy az első 30 Model 3-at július 28. előtt legyártják, és augusztusra a gyártást exponenciálisan 100-ra akarják növelni, 1500-ra pedig szeptemberben. Ez után tweetelte, hogy decemberre a havi 20 ezer legyártott autót is el tudná érni, ami így negyedéves szinten 60 ezer autót jelentene.

A Model S gyártása 2012-ben kezdődött és a gyártás tetőfoka 2015-ben volt, ami negyedéves szinten 25 ezer Model S-et és Model X-et jelentett az elmúlt négy negyedévben.

A Tesla 2017. júniusi sajtóközleményében írt terveiről, illetve közölte, hogy volt egy kis probléma a 100 kWh-s akkumulátorok beszerzésével.

2016. április 4-i közleményében a vállalat kitért az első negyedéves eredményeire. Már akkor is azt mondta, hogy bizonyos előre nem látott körülmények miatt csúszik a terv, és ez kísértetiesen hasonlít a jelenlegi állapotokhoz.

Míg a Model 3-at könnyebben meg lehet építeni, mint az S-et és az Y-t, és reális, hogy 13-szorosára lehet növelni a termelést, még így is képtelenségnek és túl nagy ígéretnek tűnik Musk kijelentése. Valószínűleg ez is az oka annak, hogy múlt héten 20%-ot csökkentek a Tesla részvényei a tőzsdén – írta meg a Forbes.

Kiemelt Partnereink