Gyártók A Mitsubishi sem ússza meg az ipari lassulás következményeit

A Mitsubishi sem ússza meg az ipari lassulás következményeit

autopro.hu/H.J. | 2019.11.06 15:06

A Mitsubishi sem ússza meg az ipari lassulás következményeit

Az erősödő jen, valamint az egyre lassuló észak-amerikai és kínai kereslet egyaránt visszaveti a gyártó pénzügyi eredményeit. Egyre több japán gyártót érint a visszaesési hullám.

Hatvanhét százalékkal csökkentette teljes évre vonatkozó profit-előrejelzéseit a Mitsubishi Motors Corp. Az észak-amerikai és kínai egyre lassuló kereslet mellett az erős jen és a kutatási fejlesztési költségek egyaránt visszavetik a gyártó pénzügyi eredményeit.

Japán hatodik legnagyobb autógyártója 90 milliárd jenről 30 milliárd jenre csökkentette várható éves üzemi eredményét. A márka három éve nem volt ilyen mélyponton.

A júliustól szeptemberig tartó negyedévben a gyártó 6,3 milliárd jen üzemi eredményről számolt be, az elemzők által becsült 16,26 milliárd jenhez képest.

Bajban vannak a japán gyártók is

Egyre több japán gyártót érint az ipar lassulása. A Subaru csökkentette éves profit előrejelzését az erősebb jenre és a gyengébb hazai termelésre hivatkozva, valamint a Mazda és a Suzuki is csökkentette kilátásait a kereslet lassulása miatt – számolt be a Reuters.

Nyitókép: facebook.com

Kiemelt Partnereink