Gyártók A Lamborghini elhódítaná a Tesla friss trófeáját (Videóval)

A Lamborghini elhódítaná a Tesla friss trófeáját (Videóval)

autopro.hu/B.B. | 2016.10.11 09:30

A Lamborghini elhódítaná a Tesla friss trófeáját (Videóval)

Komoly verseny kezd kibontakozni a világ leggyorsabb, sorozatgyártású modelljének címéért. Az olaszok a Porschétól kaphatnak segítséget.

Hirdetés

Elektromos modellel támasztana versenytársat a Lamborghini a Teslának, írja az Auto Bild. Az olasz szupersportkocsi-gyártó a konszerntestvér Porsche legfrissebb fejlesztését, a Mission E-t venné a Tesla-gyilkos gép alapjául, vagyis a német márka házon belül máris megosztaná nem kevés euróba kerülő fejlesztésének tapasztalatait.

A Lamborghini még tovább szeretné élezni az elektromos modell képességeit, az álló helyzetből százas sprintet 2,5 másodperc alatt oldanák meg, a végsebességet pedig 300 kilométeres óránkénti érték körül szabnák meg. A Vitola névre keresztelt projekt célja természetesen a Tesla Model S legyőzése, mely a közelmúltban szerezte meg a leggyorsabb (pontosabban legjobban gyorsuló) sorozatgyártású autó címét.

Persze kérdéses, hogy az elektromos Lamborghini a határokat feszegetve milyen hatótávolságot biztosítana – igaz, az eddigi tapasztalatok alapján ezt a kérdést az e-sportkocsik esetében nem biztos, hogy fel kell tenni.

Forrás: Auto Bild

Kiemelt Partnereink