Gyártók 50 millióval támogatja a menekülteket a győri Audi

50 millióval támogatja a menekülteket a győri Audi

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2015.09.22 12:02

50 millióval támogatja a menekülteket a győri Audi

Az Audi AG egymillió eurót ajánlott fel a célra négy telephelyén keresztül. Ingolstadt, Neckarsulm és Brüsszel mellett jelentős keretből jótékonykodhat a magyar vállalat is.

Hirdetés

A 310 milliós összesített felajánlásból várhatóan mintegy 50 millió forintnyi fejlesztéssel járul hozzá az Audi Hungaria a vámosszabadi befogadóállomás korszerűsítéséhez, ennek részeként egy új mentőautót is vásárolnak a Magyar Vöröskereszt számára - értesült a kisalfold.hu.

A teljes keretet a dolgozói létszám arányában osztják el a négy vállalat között. Várhatóan A vámosszabadi táborban felajánlásnak köszönhetően kicserélik az épület villamos berendezéseit, renoválják a vizesblokkokat is.

Az Audi Hungaria emellett egy pályázható pénzkeretet is megnyitott a munkatársai számára. Ennek fényében egy-egy regionális civil vagy humanitárius szervezettel közösen olyan projektekre juthat támogatás, amelyek szintén a menekültek ellátásán segítenek.

Hazánkban a szentgotthárdi Opel vezetője szólalt meg elsőként az Autopro hasábjain a menekültek alkalmazásának témájában, később a Hödlmayer hazai cégének ügyvezetője is támogatólag nyilatkozott a kérdésben, míg a külügyminszter szintén szakportálunknak adott nyilatkozatában elhatárolódott a hazai munkaerőpiac és a felénk áradó tömeg közvetlen relációjától. Ugyanakkor valószínűleg az Audi Hungaria az első cég Magyarországon, amely a menekültválságra tevőlegesen, konkrét támogatás felajánlásával reagált.

Kiemelt Partnereink