Gyártók 30 ország 77 beszállítóját fogadja az Audi új logisztikai központja

30 ország 77 beszállítóját fogadja az Audi új logisztikai központja

Pardavi Mariann | 2013.10.21 14:16

30 ország 77 beszállítóját fogadja az Audi új logisztikai központja

Október közepén megkezdődött a győri gyárban az Audi A3 Limuzin sorozatgyártása, s ez a hét sem telik el nagyobb lélegzetvételű négykarikás hír nélkül. Október 21-én délelőtt avatták fel ugyanis a vállalat logisztika parkját, melynek az a feladata, hogy 100 százalékos ellátásbiztonságot garantáljon az Audi Hungaria jármű- és motorgyárának.

Hirdetés

– A 900 millió eurós beruházás révén teljes gyártási láncot lefedő termelés valósulhat meg – fogalmazott Axel Schifferer, a vállalat pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

Axel Schifferer: egy ekkora vállalat csak optimális logisztikával működhet jól. Fotó: Moór Dávid

Az Audi Hungaria vezető munkatársa hozzátette: az optimális gyártás kulcsa az optimális logisztika. A 75 ezer négyzetméter alapterületű csarnokban tárolják és szétosztják a jármű- és motorgyártáshoz szükséges alkatrészeket a 100 százalékos ellátásbiztonság eléréréséhez. 30 ország 77 beszállítójával van kapcsolata az Audi Hungariának, ez napi 150 kamionnyi árut jelent.

A rendezvényt táncos performansz zárta, melynek végeztével a fehérruhás táncosok feszítették ki a szalagot, amit (balról jobbra haladva) Tallosi Károly, Rüdiger Buß, Simon Róbert Balázs és Axel Schifferer vágott át. Fotó: Moór Dávid

A logisztikai parkot üzemeltető Panopa Csoport több éve van jelen Közép-Európában, Magyarországon három évvel ezelőtt vetette meg a lábát a társaság. A pénzügyekért felelős ügyvezető igazgató beszédében azt is hangsúlyozta, a Panopa Csoport olyan szaktudással rendelkezik, amely megfelel az Audi igényeinek.

Rüdiger Buß: az autóipart kiszolgálni a szakmában olyan, mint futballban a Bajnokok Ligájában pályára lépni. Fotó: Moór Dávid

– A központ évi 30 ezer kamiont fogad majd, ez hozzávetőleg napi 50 ezer göngyöleg jelent. A logisztikai folyamatok tervezése folyamatos kihívás, s ennek a munkának a csúcsa az autóipar. Ha a sport világából élnék hasonlattal, azt mondanám, hogy az autóipart kiszolgálni a szakmában olyan, mint a Bajnokok Ligájában pályára lépni. Minőség és szenvedély! – ez a jelmondatunk – mondta el beszédében a logisztikai parkot üzemeltető Panopa Csoport ügyvezető igazgatója, Rüdiger Buß.

Simon Róbert Balázs szerint Győr nyugati színvonalú város. Fotó: Moór Dávid

A rendezvényen Győr Város Önkormányzata is képviseltette magát Simon Róbert Balázs alpolgármester személyében, aki az együttműködés fontosságát hangsúlyozta.

– A sikeres európai városokban a modern ipar és az oktatás együtt, egy célért tud dolgozni. A közös céljuk pedig nem más, mint a stabil, kiszámítható jövő. Itt, Győrben mindez jól működik. A logisztikai központtal az Audi Hungaria a nemrégiben létesült 2100 munkahely mellé, most további 300-at hozott létre.

Tallosi Károly, a létesítményt felépítő A-K Projekt Éplog ügyvezető igazgatója néhány érdekes adattal szolgált: a mintegy 75 ezer négyzetméter területű csarnok építéséhez 25 kilométer vezetéket, 60 kilométer elektromos kábelt és 110 ezer köbméter feltöltőanyagot használtak.

Tallosi Károly örömmel jelentette be, hogy a szélsőséges időjárás ellenére is időben végeztek a munkálatokkal. Fotó: Moór Dávid

– Márciusban kezdődtek a munkálatok, ugyan a tavaszi nagy havazás és a nyári kánikula nehezítette a munkát, de a kritikus napokon akár 600-an is dolgoztak azon, hogy határidőre elkészüljön a logisztikai park – ismertette a kivitelezés részleteit Tallosi Károly.

Felavatták az Audi Hungaria logisztikai központját
Kattintson a képre további fotókért!

Kiemelt Partnereink