Gyártók 2036-tól csak tisztán elektromos autókat gyárt a Land Rover

2036-tól csak tisztán elektromos autókat gyárt a Land Rover

autopro.hu/P.B. | 2021.03.05 08:21

2036-tól csak tisztán elektromos autókat gyárt a Land Rover

Fotó: Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover 800 voltos platformot tervez a jövőbeni elektromos járművei számára. Kiderült az is, hogy 2036-tól csak tisztán elektromos autókat fog forgalmazni a Land Rover, azt pedig már korábban is lehetett tudni, hogy 2025-re a Jaguar brand is teljesen elektromossá válik.

Hirdetés

Februárban az autopro.hu is beszámolt a Jaguar Land Rover (JLR) friss stratégiájáról, ami többek között azt is tartalmazza, hogy 2025-re a Jaguar kínálatában csak tisztán elektromos modellek fognak szerepelni, míg 2030-ra a JLR kínálatában szereplő minden jármű kapható lesz teljesen elektromos változatban is.

A tervekkel kapcsolatban néhány újabb információ is napvilágot látott: kiderült, hogy a Land Rover 2036-tól kezdődően fog tisztán elektromos autókat forgalmazni, ezzel együtt 2036-tól a JLR teljes kínálatát csak elektromos járművek alkotják majd attól kezdve.

Az is napvilágot látott, hogy az elektrifikációs offenzívát egy új, 800 voltos platform kifejlesztésével képzeli el a brit OEM. Két platformra épülnek majd a JLR autói: az MLA (Modular Longitudinal Architecture - Moduláris Hosszirányú Felépítmény) és az EMA (Electrified Modular Architecture – Elektrifikált Moduláris Felépítmény) – írja az electrive.com.

Jelenleg a gyártó kínálatában csak egy teljesen elektromos modell található (a Jaguar I-Pace), valamint két plug-in hibrid, emiatt a komolyabb elektrifikációs tervekhez mindenképpen szüksége volt a vállalatnak új platformokra.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink