Gyártók 2035 után is gyártana hagyományos autókat a Škoda

2035 után is gyártana hagyományos autókat a Škoda

autopro.hu/P.B. | 2024.04.29 13:23

2035 után is gyártana hagyományos autókat a Škoda

Fotó: Skoda Storyboard

A Škoda az uniós határidő lejárta után is folytatni szeretné a belső égésű motorral szerelt autók gyártását. Klaus Zellmer márkafőnök szakadékot lát az Európai Unión belül az elektromos autók elfogadottságát illetően.

Hirdetés

A Škoda 2035 után is folytatni kívánja a belső égésű motorral szerelt autók gyártását: „az Európán kívüli főbb piacokra vonatkozóan nincs határidő a hagyományos autók gyártásának leállítására” – mondta Klaus Zellmer, a Škoda Auto vezérigazgatója az Automotive Weeknek adott interjújában.

„Azt gyártjuk, amit az ügyfelek akarnak. Tudatosan úgy döntöttünk, hogy széles portfóliót kínálunk” – tette hozzá. Ugyanakkor a Škoda a Volkswagen Csoport része, amely konszern a jövőben különösen az elektromos meghajtású járművekre fog összpontosítani.

Lehetne más út is

Zellmer egyes európai piacokon elfogadási problémát lát az elektromobilitás terén: „jelenleg szakadék van az EU-ban: minél délebbre és keletebbre megy az ember, annál kevesebb az elektromos autó.”

Klaus Zellmer az interjúban érintette a szintetikus üzemanyagok témáját is, amiben a Porsche és Oliver Blume vezérigazgató oldalára állt.

„Sokkal gyorsabban és jelentősebb mértékben csökkenthetnénk a szén-dioxid-kibocsátást, ha az e-üzemanyagok vagy a bioüzemanyagok irányába is nyitnánk” – fogalmazott.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink