Gyártók 1500-zal kevesebb Caddyt gyártanak idén Lengyelországban

1500-zal kevesebb Caddyt gyártanak idén Lengyelországban

MTI | 2015.03.06 13:18

1500-zal kevesebb Caddyt gyártanak idén Lengyelországban

A Volkswagen lengyelországi kishaszongépjármű gyártó üzeme Poznanban az idén 174 ezer járművet tervez előállítani, 1500 darabbal kevesebbet a tavalyinál.

Hirdetés

A Volkswagen poznani üzeme a teljes világpiacot látja el a VW Caddy furgon modellel, amely kizárólag ott készül. A modell legújabb, negyedik szériáját az idén februárban mutatták be, sorozatgyártása pedig májusban kezdődik meg. A Volkswagen több mint 23 millió eurót invesztált a Caddy legújabb modellje lengyelországi gyártásának előkészítésébe, beleértve a gyártósorok átalakítását és a dolgozók átképzését is - tájékoztatta Jens Ocksen, a VW Poznan vezérigazgatója a PAP hírügynökséget.

Az üzem idei termelésének felét a VW Caddy furgon modell négyes szériája adja majd, és 89 százalékát a modell hármas és a négyes szériája együtt. A maradék 11 százalékot a VW Transporter T5 modell teszi ki.

A VW 1993 óta van jelen Poznanban és 2014-ben kezdte meg egy új üzem építését a Crafter modell gyártásához. Az új üzem a tervek szerint 2016-ban kezdi meg a termelést.

Kiemelt Partnereink