Archív Rangos elismerést kapott az Ericsson okosgyára

Rangos elismerést kapott az Ericsson okosgyára

autopro.hu/P.B. | 2021.03.17 11:17

Rangos elismerést kapott az Ericsson okosgyára

Fotó: instagram.com/ericssoninside

Az Ericsson texas-i okosgyárát a negyedik ipari forradalom (Ipar 4.0) egyik globális úttörőjeként ismerte el a Világgazdasági Fórum. Ez az első üzeme az Ericssonnak, ami ilyen elismerést kapott, ezt az 5G hálózat használatáért kaphatta a vállalat.

Hirdetés

Az Ericsson Egyesült Államokban, a texas-i Lewisville-ben található gyára az Ipar 4.0-ás technológiákkal többek között elérte, hogy száz százalékban megújuló elektromos áramot használjon, 75 százalékkal csökkentette a vízfelhasználását és alkalmazottanként 120 százalékkal javult az anyagmozgatás hatékonysága a kobotoknak köszönhetően.

Fredrik Jejdling, az Ericsson alelnöke elmondta, hogy a vállalat stratégiája a teljesen automatizált gyárak üzemeltetése és a legmodernebb technológiák alkalmazása. Mint fogalmazott, ez is mutatja a vállalat elkötelezettségét a károsanyag-kibocsátás csökkentésére és egyben az ügyfélközpontúságot is megmutatja.

Komoly befektetések

Az Ericsson az első okosgyárára száz millió dollárt költött, míg a közeljövőben a vállalat észt, brazil és kínai gyárát is ennek jegyében újítaná meg.

A fenntarthatósággal kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy az Ericsson támogatja a Párizsi Klímaegyezményben megfogalmazott célokat, amiket álláspontja szerint az 5G-vel és az IoT-vel lehet elérni – írja a Manufacturing Global.

Kiemelt Partnereink