Archív Nőtt a foglalkoztatás a német feldolgozóiparban

Nőtt a foglalkoztatás a német feldolgozóiparban

MTI | 2020.11.18 10:19

Nőtt a foglalkoztatás a német feldolgozóiparban

Fotó: Seat Media Site

Szeptemberben az idén az első alkalommal nőtt a foglalkoztatás az előző havihoz képest a német feldolgozóiparban. Az egy évvel korábbi szinttől azonban a foglalkoztatás még elmaradásban van, csakúgy, mint a teljesített munkaórák száma és a kifizetett bértömeg.

Hirdetés

A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis jelentése szerint szeptemberben 5,5 millióan dolgoztak Németországban a húsznál több alkalmazottat foglalkoztató feldolgozóipari vállalatoknál, 172 ezerrel, 3,0 százalékkal kevesebben a 2019 szeptemberinél.

Az előző havihoz, az augusztusihoz képest viszont 0,2 százalékkal emelkedett az alkalmazottak száma. Havi bázison az idén az első alkalommal nőtt a foglalkoztatottak száma a német feldolgozóiparban.

Az éves 3,0 százalékos csökkenésen belül a legnagyobb mértékben, 5,8 százalékkal a fémgyártó és feldolgozó vállalatoknál csökkent a foglalkoztatás. A gumi és műanyaggyártásban 5,0 százalékkal, a gépgyártásban 4,5 százalékkal csökkent a foglalkoztatás, az elektromos berendezések gyártásában pedig 4,0 százalékkal. A járműiparban és alkatrészgyártásban 3,6 százalékkal csökkent a foglalkoztatás. A vegyiparban viszont 1,6 százalékkal nőtt.

A szeptemberben teljesített munkaórák száma 3,9 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest azzal együtt is, hogy az idén szeptemberben kettővel több munkanap volt tavalyhoz képest. A kifizetett bértömeg pedig 4,3 százalékkal maradt el a tavalyitól.

Kiemelt Partnereink