Archív Hatmilliárdos beruházást hajt végre a Mono-Ipolyfabric

Hatmilliárdos beruházást hajt végre a Mono-Ipolyfabric

MTI/autopro.hu | 2021.07.02 12:19

Hatmilliárdos beruházást hajt végre a Mono-Ipolyfabric

Fotó: Mono Group

A Mono-Ipolyfabric beruházása száz új munkahelyet hoz létre Ipolytölgyesen. A 6,1 milliárdos beruházáshoz a magyar kormány 1,9 milliárd forintnyi támogatást biztosít. A Mono-Ipolyfabric Kft. beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett.

Hirdetés

A külgazdasági és külügyminiszter a beruházásáról szólva elmondta, hogy a luxusautókba kerülő belső díszítő elemek tervezését, fejlesztését és gyártását végző vállalat úgy döntött, hogy összesen 6,1 milliárd forint értékben hajt végre beruházást, amellyel 100 új munkahelyet hoz létre Ipolytölgyesen. Mindehhez a magyar kormány 1,9 milliárd forintnyi támogatást biztosít.

A beruházással új gyártóüzem épül, ahol a legmodernebb technológiákat alkalmazzák, emellett létrejön egy kutatás-fejlesztési központ is, amely a legkorszerűbb high-tech design tervezését és megvalósítását teszi majd lehetővé olyan márkák részére, mint a Jaguar, a Mercedes, a Lamborghini vagy a Porsche. Mindezzel együtt pedig a Mono-Ipolyfabric alkalmazotti létszáma eléri 700 főt - mondat el a miniszter.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy az Ipolytölgyesen előállított termékek 99 százalékát az exportpiacokra termelik, így a beruházás a magyar export növekedését is magával hozza.

Gyors újraindulás

„A gyors oltási programnak köszönhetően Magyarországon sikerült letörni a világjárvány harmadik hullámát, így fel tudtuk oldani a szigorú korlátozó intézkedéseket és újra tudtuk nyitni az országot. Most a gazdaság újraindítása következik, amely a leggyorsabb lesz Európában” - jelentette ki Szijjártó Péter.

A miniszter kiemelte: jelenleg egy globális verseny zajlik a világgazdasági kapacitások újraelosztása tekintetében, amely versenybe minden ország benevezett.

Kiemelt Partnereink