Elemzések Újabb ellátási zavarral néz szembe a brit autóipar

Újabb ellátási zavarral néz szembe a brit autóipar

autopro.hu/E.M. | 2022.08.10 09:19

Újabb ellátási zavarral néz szembe a brit autóipar

Fotó: JLR

A kikötő béremelési ajánlata nem elfogadható az dolgozók számára a növekvő infláció fényében, így augusztus végén többnapos sztrájkra készülnek.

Hirdetés

Az Unite szakszervezet és a legnagyobb brit konténerkikötő, Felixstowe közötti tárgyalások megállapodás nélkül értek véget - közölte a kikötő. A megegyezés célja a hónap végi sztrájk elkerülése lett volna.

A Felixstowe több, mint 1900 dolgozója augusztus 21-től nyolcnapos sztrájkot tervez a bérezéssel kapcsolatos vita miatt. Ez a munkabeszüntetés az átáramló áruforgalmat fenyegeti, amelyben többek között autóipari alkatrészek is érintettek. Az autopro.hu korábban már beszámolt róla, hogy a munkavállalók ezen terve szinte biztos, hogy tovább rontja majd a jelenleg is csökkenő tendenciát mutató brit autógyártás helyzetét.

Már nincs visszaút?

„Csalódottak vagyunk és sajnáljuk, hogy minden erőfeszítésünk ellenére még mindig nem tudunk megállapodásra jutni az Unite szakszervezethez tartozó órabéres munkavállalókkal” – mondta a felixstowe-i kikötőt üzemeltető Hutchison Ports szóvivője a tárgyalásokat követően.

A kikötő a korábbi 5 százalékos béremelési ajánlatát 7 százalékra növelte, és most még ráadásként egy 500 font értékű egyösszegű kifizetést is felkínált.

„Az Unite ismét elutasította a kikötő javított ajánlatát, és nem volt hajlandó azt a tagjai elé terjeszteni” - mondta a szóvivő a Reuters cikke szerint. Hozzátette: „A szakszervezet elutasította a vállalat azon ajánlatát is, hogy ismét találkozzunk és tárgyaljunk a megállapodás részleteiről.”

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink