Elemzések Tovább zuhannak az európai újautó-eladások

Tovább zuhannak az európai újautó-eladások

autopro.hu/P.B. | 2022.05.18 11:17

Tovább zuhannak az európai újautó-eladások

Fotó: Pixabay

A mögöttünk hagyott április volt zsinórban a tizedik olyan hónap, amikor csökkentek az újautó-eladások Európában. A folyamatért elsősorban az ellátási nehézségek felelősek, hiszen kereslet van az autók iránt.

Hirdetés

Már tizedik hónapja csökken az Európában eladott új autók száma annak ellenére, hogy továbbra is nagy kereslet mutatkozik a járművek iránt. Az alapanyaghiány és az ellátási nehézségek miatt a gyártók egyszerűen nem tudnak elegendő autót előállítani, így továbbra is csökken az újautó-eladások száma.

Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) adatai szerint az Európai Unióban, Nagy-Britanniában és az EFTA-országokban áprilisban 20,2 százalékkal zuhant az újautó-eladások száma. A mögöttünk hagyott hónapban 830.447 új gépjárművet értékesítettek az említett országokban.

A nagyok sem segítenek a bajban

Nem javít a helyzeten, hogy a legnagyobb európai piacokon egyaránt visszaesés volt tapasztalható az előző hónapban. Az ACEA adatai szerint az Európai Unió négy fő piacán – Spanyolország, Olaszország, Németország és Franciaország – egyaránt csökkent az újautó-eladások száma – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink