Elemzések Orosz állami támogatásban bíznak a kínaiak

Orosz állami támogatásban bíznak a kínaiak

autopro.hu/P.B. | 2023.11.27 06:16

Orosz állami támogatásban bíznak a kínaiak

Fotó: Pixabay

Kína abban bízik, hogy Oroszország állami segítséget nyújt a kínai autógyártók orosz piacon való terjedésében. Az orosz-ukrán háború kirobbanása, és az azt követő szankciók óta egyébként is jelentősen megnőtt Kína szerepe az orosz piacon.

Hirdetés

Kína reméli, hogy Oroszország szakpolitikai támogatást nyújt a kínai autóipari vállalatoknak ahhoz, hogy Oroszországban gyártsanak és értékesítsenek autókat, és egyáltalán ott működjenek – idézte a kínai állami média Kína oroszországi nagykövetét november 24-én.

„Kína előmozdítja a kínai és az orosz integrációt az autóipari ellátási láncban” - mondta Csang Hanhui nagykövet hozzátéve, hogy az ország továbbra is kész ellátni az orosz piacot autókkal.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, erős a kínai hatás az orosz piacon a háború óta: Oroszországban 112.238 új személyautót értékesítettek októberben, mintegy 160 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, amikor jelentősen csökkent az eladás. A legtöbbet eladott hat márka közül öt kínai volt idén októberben.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink