Elemzések Musk: kínai e-autók elsöpörhetnek mindenkit

Musk: kínai e-autók elsöpörhetnek mindenkit

MTI | 2024.01.25 12:21

Musk: kínai e-autók elsöpörhetnek mindenkit

Fotó: Tesla

A kínai elektromosautó-ipar kereskedelmi korlátok nélkül „el fogja söpörni” nemzetközi riválisait Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója szerint. Musk elemzőkkel folytatott telekonferencián beszélt erről.

Hirdetés

Elon Musk megjegyzéseivel kapcsolatban a kínai külügyminisztérium szóvivője január 25-én szokásos tájékoztatóján közölte, hogy „a tisztességes, igazságos és nyitott üzleti környezet fenntartását” támogatják.

„Kereskedelmi korlátok nélkül a világ legtöbb más autógyárát nagyjából lerombolják. Rendkívül jók” – fogalmazott Musk.

A stabil beszállítói hálózattal költségeiket kordában tartani képes kínai elektromosautó-gyártók gyors ütemben törnek előre a piacon. Azt követően, hogy éveken át tartó állami támogatással a kínai belföldi elektromosautó-piac fellendült, nagy erőfeszítéseket tesznek termelési többletkapacitásuk lekötésére külföldi piacokon.

Ross Gregory, a melbourne-i székhelyű New Electric Partners tanácsadó cég szakértője szerint nagyon erős adu Kína kezében a több évtizede központi vezérléssel kiépített akkumulátor- és alapanyaggyártó infrastruktúra teljessége és rugalmas működése.

Nem lesz további árcsökkentés, de lesz olcsóbb Tesla

A telekonferencián Musk arra is figyelmeztetett, hogy a Tesla a meglévő modellpalettájával már elérte „a költségcsökkentés természetes határát”.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a Tesla 2025 közepén megkezdené meg olcsóbb, tömegpiacra szánt kompakt crossover gyártását, hogy felvegye a versenyt a konkurenciával. Musk a telekonferencián ezt gyakorlatilag megerősítette azzal, hogy bejelentette, a következő generációs e-autók gyártását 2025 második felében kezdi meg texasi gyárában a cég.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink