Elemzések Begyújtotta a rakétákat az Opel: a végén még a PSA igáslova lesz?

Begyújtotta a rakétákat az Opel: a végén még a PSA igáslova lesz?

autopro.hu/Sz.K. | 2018.08.03 06:30

Begyújtotta a rakétákat az Opel: a végén még a PSA igáslova lesz?

Közzétette első féléves eredményeit a Peugeot-Citroën: nem csak a nemrég felvásárolt, és veszteséges működéséből hamar talpra álló Opel, de az egész konszern teljesítménye felfelé ível.

Hirdetés

A PSA által közzétett elemzés szerint operatív árrése 2018 első félévében 7,8%-os volt, jövedelme pedig csoportszinten 38,6 milliárd euróra tehető, ami 40 százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

A vállalat pénzügyi helyzete nagyon stabil, a Peugeot-Citroën-DS trió termelte bevétel 11,4 százalékkal 22,1 milliárd euróra nőtt 2017 első félévéhez képest, eladások darabszáma pedig összességében 38,1 százalékkal ugrott. A legtöbb autót Európában, a Közel-Keleten és Afrikában sikerült értékesíteni. A csoport működési cash flow-ja 3,191 millió euróval nőtt.

Régiókra lebontva azt láthatjuk, hogy Európában a konszern kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Minden új modellje, főként a SUV-ok nagy sikereket, ezzel együtt egyre nagyobb piaci részesedést értek el. A konszern Európában és Ázsiában folytatta előretörését, eladásai összesen 16 szézalékkal nőttek a két régióban. Kínában és Délkelet-Ázsiában, ahol a SUV-ok szinrtén népszerűek, a csoport stabilizálta értékesítéseit, köszönhetően annak, hogy folyamatban van marketing és sales tevékenység átdolgozása.

Közel-Keleten és Afrikában visszaesés volt látható a piaci részesedések és az eladások terén, de a PSA célja, hogy termékoffenzíváját ebbe a régióba is kiterjessze. Latin-Amerikában profitábilis növekedést ért el, azonban az árfolyamhatások negatívan hatottak az eredményekre, így a kontinensen eladásai és piaci részesedése is stagnált. Az indiai és csendes-óceáni területeken is növekedés jellemezte a PSA-t.

A közlemény kitért az Opel-Vauxhall eredményeire is. A csoport legújabb leányvállalata, mely 2017-ben került át a General Motorstól a franciákhoz, gyorsan halad a fenntartható működés felé.

A vállalat hangsúlyozta, hogy számára a legfontosabb az ügyfelek elégedettsége, ami a termékek és szolgáltatások minőségének javulásával érhető el.

Kiemelt Partnereink