Elemzések A fekete péntek húzta az autóeladásokat Amerikában

A fekete péntek húzta az autóeladásokat Amerikában

MTI | 2014.12.03 08:34

A fekete péntek húzta az autóeladásokat Amerikában

A különleges promóciók nagyban hozzájárultak a General Motors (GM) és a Chrysler rekordeladásaihoz az Egyesült Államokban novemberben.

Hirdetés

A legnagyobb amerikai autógyártó, a GM eladásai 6,5 százalékkal nőttek a múlt hónapban éves összevetésben, így 225 ezer járművet értékesített, ami hét éves novemberi rekord. A Chrysler még ennél is jobban teljesített, a tavalyinál 20 százalékkal több, 171 ezer járművet adott el novemberben, ez 13 éves rekord.

A Ford eladásai azonban 1,8 százalékkal csökkentek éves összehasonlításban, így 187 ezer járművet értékesített novemberben. Kivétel volt a haszongépjárművek piaca, ahol 15 százalékkal nőttek a második legnagyobb amerikai autógyártó eladásai.

A csökkenő üzemanyagárak megdobták a drágább városi terepjárók, a SUV-ok eladásait. A benzinár négyéves mélyponton van az Egyesült Államokban, 2,76 dollár (680 forint) gallononként (1 gallon = 4,55 liter).

Egy átlagos autóvásárló november közepéig 30 ezer 874 dollárt költött járművenként, ami 165 dollárral több az előző havinál az LMC Automotive és a J.D. Power tanácsadócégek adatai szerint. A növekedés annak is köszönhető, hogy különböző extrákat is igényeltek a vevők.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink