Elemzések Felhő alapú rendszerek a minőség és a produktivitás növeléséért

Felhő alapú rendszerek a minőség és a produktivitás növeléséért

Panker Gergő | 2015.05.29 12:15

Felhő alapú rendszerek a minőség és a produktivitás növeléséért

Egy gyártókkal készült felmérés kimutatta, hogy a felhő alapú rendszerek bevezetése után a gyártóegységek közel kétharmadában a produktivitás javulását tapasztalták.

Hirdetés

A rendszerek beépítése után a válaszadók közel háromnegyedében javulást tapasztaltak a gyártási folyamatokban, míg 60 százalék szerint a minőség terén is sikerült fejlődést elérni.

Ezen felül több mint 70 százalék szerint a felhő alapú számítástechnikai rendszerek hozzájárulnak majd a vállalati integráció, valamint a minőségjavító programok hatékonyságának növeléséhez. 40 százalék szerint a felhő alapú rendszerek kritikus fontossággal bírnak majd vállalatuk innovációs tevékenységei terén a következő öt év során.

Felhőbe kerül a gyártás informatikai háttere

A michigani központú Plex felmérésében (Gyártástechnológiai állapotfelmérés – State of Manufacturing Technology report) több mint 130 gyártással foglalkozó vállalat vett részt. A megkérdezett vállalatok többségének több gyártóegysége is van, míg a fele nemzetközi jelenléttel is bír.

A felmérés szerint a gyártók több mint fele használ online eszközöket, míg negyedük alkalmazza a még nem teljesen kiforrott kis áramfelvételű Bluetooth technológiát. A vállalatok zöme (80 százalék) alkalmaz mobileszközöket a gyártástevékenység során.

A vállalatok nagy része továbbá olyan eszközöket használ, amelyek automatikusan felismerik a termék tulajdonságait és valós időben gyűjtenek adatokat, valamint 35 százalékuk szerint a gyártósoron dolgozók következő generációja számára az egyik legfontosabb szakértelem az adatelemzés lesz.

– A felhő alapú megoldásokra való átállás megváltoztatja az új technológiákra való átálláshoz szükséges adaptációs szakaszt – mondta Jim Shepherd, a Plex stratégiáért felelős alelnöke.

Bár a gyártók nagy része szerint a felhők legnagyobb biztonsági kockázatát az adatbiztonság jelenti, 90 százalékuknak semmilyen negatív tapasztalata nem volt a rendszerek bevezetése óta.

Kiemelt Partnereink