Beszállítók Visszatér a Goodyear Léghajó Európába

Visszatér a Goodyear Léghajó Európába

autopro.hu | 2020.06.07 16:23

Visszatér a Goodyear Léghajó Európába

Fotó: Goodyear

Közel egy évtized után újra repül Európában a legendás Goodyear Léghajó, amely a vállalat európai befektetési programjának keretében tér vissza. A Zeppelin NT utasokat szállít, és légi felvételekkel számol be a kontinens kiemelkedő autósport versenyeiről.

Hirdetés

A Goodyear az utóbbi 18 hónapban frissítette a termékportfólióját, az elkötelezett partnerekre építve - a további bővülés érdekében – átszervezte disztribúciós hálózatát és egyes európai piacokon fejlesztette e-kereskedelmi csatornáit. Emellett új média-együttműködéseket alakított ki, valamint a Goodyear visszatért a nemzetközi motorsport élmezőnyébe is.

„A Goodyear Léghajó egy igazi ikon. Közel száz éve ragadja meg a fogyasztók és a rajongók képzeletét az Egyesült Államokban és szerte a világon” – mondta Mike Rytokoski, a Goodyear Europe alelnöke és marketingvezetője. „Európai visszatérését régóta vártuk – ezzel tudjuk a legméltóbb módon megünnepelni visszatérésünket a nemzetközi motorsport területére, az Eurosporttal létrejött új média-együttműködésünket, valamint termékportfóliónk új, csúcstechnológiájú elemeit.”

Utasokat szállít és légi felvételeket készít

Az új Goodyear Léghajó a cég márkanagyköveteként fog Európa felett repülni, egyedülálló légi felvételeket készítve a kulcsfontosságú versenyekről, valamint Németországban kereskedelmi légi személyszállítást is végez.

Típusát tekintve a léghajó egy Goodyear felségjelzésű Zeppelin NT, amelyet a német, friedrichshafeni székhelyű Deutsche Zeppelin-Reederei GmbH üzemeltet. Az együttműködés új fejezetet nyit a Goodyear és a Zeppelin közel 100 éves kapcsolatában. A fél merev Zeppelin NT léghajó több mint 75 méter hosszú – ez egy futballpálya hosszának közel háromnegyede – és majdnem 18 méter magas. Típusa megegyezik a Goodyear Egyesült Államokban üzemelő három másik léghajójáéval.

„A Zeppelin büszke arra, hogy tovább erősítheti és bővítheti a Goodyearrel már régóta fennálló együttműködését” – mondta el Eckhard Breuer, a Deutsche Zeppelin-Reederei GmbH vezérigazgatója. „Örömmel várjuk, hogy együttműködésünk Európára is kiterjedjen, új, nemzetközi dimenziót biztosítva kapcsolatunknak.”

Királyi esküvők és Rolland Garros

Bár gyakrabban látni az Egyesült Államok egén jelentős sportesemények, például NASCAR-versenyek, NBA-mérkőzések és PGA-golfrendezvények során, a Goodyear Léghajó egyértelműen európai ikonnak is tekinthető. A léghajó 1972 márciusában érkezett Európába, első útjára az angliai Cardingtonnál került sor még az év júniusában. Az Európa névre keresztelt légijármű a rákövetkező 14 évben Európa légterét járta, számos kiemelkedő sport- és kulturális eseményen feltűnve, többek között az 1985-ös Német Grand Prix-n a Nürburgringen, az 1986-os French Openen a Rolland Garroson, de még két brit királyi esküvőn is látható volt 1986-os nyugdíjazása előtt.

A Friedrichshafenből induló májusi tesztrepülés 2012 óta az első alkalomnak számít, amikor Európában a levegőbe emelkedik a Goodyear Léghajó. A Goodyear Léghajó az elkövetkező hetekben Friedrichshafen térségében, illetve Németországban fog repülni. A tervek szerint légi felvételeken fog majd beszámolni a 2020-as autósportnaptár néhány még fennmaradó nagyszabású európai versenyéről.

A Goodyear Léghajó további, jelentős lendületet fog adni a vállalat visszatéréséhez a nemzetközi versenyvilágba. A Goodyear már hivatalos gumiabroncs-beszállítója az európai Le Mans szériának és a FIA World Endurance Championship (WEC) LMP2-osztályának a 2021-es szezonban, a British Touring Car Championship (BTCC), valamint – az Eurosporttal létrejött új médiaegyüttműködés keretében – a FIA World Touring Car Cup-nak (WTCR) és a Pure ETCR-nek, az első, csak elektromos autókat felvonultató, számos márka részvételével megrendezett túraautó-bajnokságnak is a 2020-as szezontól.

Kiemelt Partnereink