Beszállítók Vezetőcsere történt a Knorr-Bremsében

Vezetőcsere történt a Knorr-Bremsében

autopro.hu | 2022.05.30 16:22

Vezetőcsere történt a Knorr-Bremsében

Dr. Reinhard Ploss | Fotó: Knorr-Bremse AG

A Knorr-Bremse AG virtuálisan megrendezett éves rendes közgyűlésén a részvényesek új tagot és új elnököt is választottak: mostantól Dr. Reinhard Ploss a Knorr-Bremse felügyelőbizottságának elnöke, míg a bizottság új tagja lett Dr. Sigrid Nikutta.

Hirdetés

A Knorr-Bremse májusi közgyűlésén a részvényesek elfogadták az igazgatóság és a felügyelőbizottság osztalékfizetésről szóló javaslatát. Ennek értelmében a 2021-es pénzügyi évre részvényenként 1,85 euró osztalékot fizet a vállalat – ez az összeg 22 százalékkal magasabb az előző évinél. Összesen mintegy 298 millió eurót oszt ki részvényesei között a Knorr-Bremse AG, ami a vállalat 2021-es nettó nyereségének 46 százaléka.

Az éves közgyűlésre ismét virtuálisan került sor, az eseményen a Knorr-Bremse alaptőkéjének 91,58 százaléka képviseltette magát – áll a vállalat közleményében.

Új elnök a felügyelőbizottság élén

A részvényesek a felügyelőbizottság összetételéről is szavaztak: Dr. Reinhard Ploss lett a felügyelőbizottság új elnöke, Dr. Sigrid Nikutta pedig új tag.

Dr. Ploss Prof. Dr. Klaus Mangold utódja, aki a korábbi terveknek megfelelően lemondott és kilépett a felügyelőbizottságból. Szintén korábbi bejelentésének megfelelően mondott le tisztségéről Dr. Thomas Enders, az ő helyére került Dr. Nikutta került – a felügyelőbizottságnak mostantól öt nő és hét férfi tagja van.

„A Knorr-Bremse ma egy világszerte sikeres high-tech vállalat. Szeretnék köszönetet mondani Prof. Dr. Mangoldnak a felügyelőbizottsági elnöki tisztségében tanúsított kiemelkedő elkötelezettségéért, és azért, hogy jelentősen hozzájárult a Knorr-Bremse fejlődéséhez” – mondta Ploss.

Helyt kell állni a kihívások ellenére

A felügyelőbizottság új elnöke megválasztása után arról is beszélt, hogy komoly kihívások állnak a Knorr-Bremse előtt, hiszen a globális változások idejét éljük. Úgy vélte, hogy erős vállalatként a Knorr-Bremse készen áll az alkalmazkodásra, amit a múltban számos alkalommal bizonyított már. Hozzátette, hogy a kihívások egyben új lehetőséget is jelentenek.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink