Beszállítók Vezető autóipari beszállítóvá válna az LG

Vezető autóipari beszállítóvá válna az LG

autopro.hu/V.M. | 2023.07.13 12:21

Vezető autóipari beszállítóvá válna az LG

Fotó: LG

Az LG Electronics szórakoztatóelektronikai óriás stratégiai terveinek ismertetésekor közölte, hogy 2030-ra a világ tíz legnagyobb autóipari komponensgyártójának egyikévé lépne elő.

Hirdetés

A koreai vállalat az évtized végére évente 100 billió won, vagyis több mint 78 milliárd dollárnyi árbevételt céloz, ennek ötödét, 20 billió wont autóipari alkatrészek értékesítésével generálná.

A TV-alapú szolgáltatási platformok fejlesztését is tervező vállalat vezérigazgatója, William Cho elmondta: „Az LG Electronics át fogja alakítani üzleti portfólióját… a B2B területen bővítéssel növelni fogja nyereségét, illetve átalakul egy szolgáltató vállalattá.”

Az LG több új piacon is megjelenne termékeivel, ezek egyike az elektromos járművek töltési megoldásai.

Mivel az új szektorok új kompetenciákat követelnek meg a vállalattól, az inorganikus növekedési lehetőségek, úgymint vegyesvállalatok, egybe olvadások és felvásárlások lehetőségeit fogja keresni.

Rohamos növekedés

Az LG legfiatalabb divíziója az autóipari alkatrészeket készítő, melynek kínálatában többek között infotainment rendszerek találhatóak meg. A divízió először 2022-ben volt nyereséges, az idei első három hónapban pedig 1,9 milliárd dollár bevételt generált.

A vállalat előrejelzése szerint az üzleti egység megrendelés-állománya 2023 végére meg fogja közelíteni a 78 milliárd dollárt, ami jelentős növekedést jelentene a március végi 63 milliárd dollárhoz mérten.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink