Beszállítók Vegyesvállalatot alapít a ZF és a Foxconn

Vegyesvállalatot alapít a ZF és a Foxconn

autopro.hu/V.M. | 2023.07.25 08:19

Vegyesvállalatot alapít a ZF és a Foxconn

Fotó: ZF Press

A német ZF Csoport tengelyrendszerekkel foglalkozó vállalatában 50 százalékos részesedést vásárol a tajvani Foxconn, ezzel újabb lépést téve autóipari ambíciói valóra váltása érdekében.

Hirdetés

A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítójának számító ZF Csoport a tengelyrendszerekkel foglalkozó cégét, a ZF Chassis Modules GmbH-t a jövőben a Foxconnal közösen, fele-fele arányban fogja birtokolni.

A partnerek reményei szerint a közös cég termékkínálatát mind a belső égésű motoros, mind az elektromos szegmensben képesek lesznek bővíteni egymás kompetenciáira építve.

Az elektronikai szektorban jártas, de az utóbbi években az autóipar felé nyitó Foxconn nemrég állapodott meg a Stellantis-szal egy közös chipgyártó vállalat létrehozásáról. Ezenkívül a tajvani cég már korábban is együttműködött a konszernnel okos műszerfalak fejlesztésében.

A ZF Chassis Modules GmbH piaci értékét mintegy egymilliárd euróra teszik. Az idén várhatóan több mint négymilliárd euró forgalmat generáló vállalat világszerte 25 létesítménnyel rendelkezik, és 3300 főt foglalkoztat.

A ZF közleménye szerint a vegyesvállalat létrehozására irányuló szerződés 6-9 hónapon belül léphet hatályba a hatósági jóváhagyásokat követően.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink