Beszállítók Üzemcsarnokot épít és gépeket vesz a pécsi Somapak

Üzemcsarnokot épít és gépeket vesz a pécsi Somapak

MTI | 2018.03.05 06:35

Üzemcsarnokot épít és gépeket vesz a pécsi Somapak

A társaság egyedi gépek, gyártórendszerek, technológiai sorok tervezésével, gyártásával, csomagolástechnikai gépgyártással, CNC alkatrészgyártással foglalkozik.

Hirdetés

Az ipar több területén is képviselik magukat. Autóipari partnereik között például a GE Hungaryt, a Flexet, a Sanminát vagy a National Instrumentst találjuk.

Az 1986-ban alapított vállalat csaknem 40 alkalmazottat foglalkoztat, a fejlesztéssel a várhatóan 10-zel bővíthetik a létszámot. A most bejelentett beruházás révén két új, együtt csaknem 1700 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokot építenek, valamint két megmunkálóközpont beszerzését is tervezik. A több mint 510 millió forintos beruházás fele részben európai uniós forrásból valósul meg.

Az olasz-magyar vegyesvállalatként alapított cég 1995-ben teljes mértékben magyar, családi tulajdonú társaság lett. A Somapak profilja évről évre bővült: 2002-től tevékenységi körük CNC-alkatrészgyártással, illetve lemeztechnológiával is gyarapodott.

A vállalkozás által gyártott gépek Magyarországon kívül a világ több országában – egyebek mellett Németországban, Dániában, Szlovákiában, Oroszországban, Lengyelországban, Szerbiában, Romániában, Üzbegisztánban, Kazahsztánban, Azerbajdzsánban, Nigériában, illetve Mexikóban – üzemelnek.

A társaság tájékoztatása szerint a vállalat tavaly több mint 1 milliárd forintos árbevételt ért el, a 2017-es eredményről szóló kimutatás azonban még nem készült el.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a társaság nettó árbevétele 2016-ban 525 millió forint volt, több mint 130 milliós eredménnyel.

(Fotó: Somapak)

Kiemelt Partnereink