Beszállítók Üzembe helyezte első európai gyárát a CATL

Üzembe helyezte első európai gyárát a CATL

autopro.hu/P.B. | 2023.01.26 15:22

Üzembe helyezte első európai gyárát a CATL

Fotó: Twitter/catl_official

A CATL üzembe helyezte új türingiai gyárát. A kínai cégcsoport innentől kezdve nagy volumenben kíván lítiumion akkumulátorcellákat gyártani a létesítményben, és onnan szállítani az európai autógyártóknak.

Hirdetés

A kínai CATL akkumulátorgyártó január 26-án Arnstadt közelében üzembe helyezte első európai lítiumion cellákat gyártó üzemét. A társaság tájékoztatása szerint akár 1,8 milliárd eurót is befektetnek a türingiai létesítmény termelésének felpörgetésére.

Ha teljes kapacitással fog üzemelni a gyár, akkor mintegy 2000 munkahelyet teremt a környéken. A közel fél kilométer hosszú új épületegyüttesben több gyártósort is telepítenek – írja az Automobilwoche.

A következő években valamennyi jól ismert európai autógyártót Arnstadtból fogja ellátni akkumulátorcellákkal a kínai vállalat – mondta Matthias Zentgraf, a CATL Europe elnöke. Eddig körülbelül 1000 ember dolgozik az üzemben, köztük körülbelül 400 kínai szakember.

Mint ismert, a CATL második európai gyára Debrecenben épül fel, igaz, a beruházás ellen már fronton is tiltakoznak a helyiek a környezeti hatások miatt.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink