Beszállítók Ülésbe építhető hőmérséklet-szabályozót fejleszt a Faurecia

Ülésbe építhető hőmérséklet-szabályozót fejleszt a Faurecia

autopro.hu/Sz.K. | 2018.06.24 10:03

Ülésbe építhető hőmérséklet-szabályozót fejleszt a Faurecia

A járműipar egyik legnagyobb belsőépítésze, a Faurecia is felismerte a startupokkal való kooperáció jelentőségét, így befektet az amerikai Promethientbe. A michigani startup a Thermavance névre keresztelt klímairányító technológiát gyártja, ami rugalmassá teszi a járművek hőmérsékletének szabályozását. A Thermavance konduktív hőátadással hűti és fűti az autót, a jelenlegi technológiáknál nagyobb hatékonyságot kínálva.

Hirdetés

– Miután tavaly a Mahléval létesítettünk partnerkapcsolatot, a Promethientbe fektetésünk újabb fontos lépésnek számít az innovatív hőkezelési megoldások terén – magyarázta el Nik Endrud, a Faurecia üléseket készítő üzletágának stratégiáért és innovációért felelős alelnöke. – Ahogy a jövő utastere lehetővé tesz többféle használati módot is és felhasználócentrikusabb lesz, a hőmérséklet- és klímaszabályozó technológiák beépülnek az ülésekbe. Ennek köszönhetően a hőmérséklet egyénenként, személyre szabva állítható az utasok által.

– Thermavance rendszerünk személyre szabhatóvá teszi a hőmérsékletszabályozást, miközben energiát takarít meg. Utóbbi a kiemelt előnyt jelent az autógyártók számára, hiszen az energiafelhasználás kritikus terület az előretörő elektromos jármű szegmens számára, magyarázta el William Myers, a Promethient vezérigazgatója. – Partnerkapcsolatunk a Faureciával jelentős lépés számunkra az autóiparban, és egyértelműen megmutatja a Thermavance értékét a piacon.

Kiemelt Partnereink