Beszállítók Újabb helyszínen gyárt villanymotorokat a Bosch

Újabb helyszínen gyárt villanymotorokat a Bosch

autopro.hu/P.B. | 2022.10.26 13:23

Újabb helyszínen gyárt villanymotorokat a Bosch

Fotó: Bosch Media Service US

Az Egyesült Államok Dél-Karolina államában, Charleston városában októberben megkezdte az elektromos motorok gyártását a Bosch. A német beszállító első vevője a Rivian, de más vevőkre is számítanak, 2023-ban pedig tovább bővítik az üzemet.

Hirdetés

Ahogy egyre több elektromos jármű jelenik meg a piacon, és a vásárlóknak egyre több lehetőségük van a zéró kipufogógáz-kibocsátású járművek vásárlására, az ilyen termékek gyártásával a munkahelyek terén is új lehetőségek nyílnak meg. Erre példa a Bosch bejelentése az elektromos motorok gyártásának charlestoni elindításáról. Ezen túlmenően a vállalat több mint 260 millió dollár befektetést tervez a villamosítással kapcsolatos termékek gyártásának további bővítésére a telephelyen, ami várhatóan legalább 350 új munkahelyet teremt 2025-ig.

„Globálisan és itt, az észak-amerikai régióban is bővítettük villamosítási üzletünket” – mondta Mike Mansuetti, a Bosch észak-amerikai elnöke. „Több mint 6 milliárd dollárt fektettünk be az elektromobilitással kapcsolatos fejlesztésbe, és 2021-ben az elektromobilitásra vonatkozó globális megrendeléseink először haladták meg a 10 milliárd dollárt. A helyi termelés segít ügyfeleink regionális villamosítási stratégiáinak előmozdításában, és tovább támogatja a villamosítás iránti piaci keresletet.”

A charlestoni telephelyen októberben megkezdődött az elektromos motorok gyártása a mintegy 18.500 négyzetméteres új területen, ahol a rotorok és állórészek gyártása, valamint a villanymotor végső összeszerelése zajlik.

Nem állnak meg itt

A Bosch tovább bővíti az elektromobilitási üzletágát, amely újabb bővítést igényel az üzemben. További körülbelül hétezer négyzetméter területet építenek hozzá a meglévő épülethez, hogy helyet biztosítsanak a jövőbeni termelésnek. A bővítés teljes beruházása több mint 260 millió dollár lesz, a teljes területen 2023 végén indulhat el a termelés.

A charlestoni üzem az automatizálás és a robotika területén szerzett tudásával tűnik ki a Bosch közleménye szerint. A telephelyen zajló termelés nagymértékben automatizált folyamatokat tartalmaz, mesterséges intelligenciát és Ipar 4.0 módszereket alkalmaznak a nagyobb hatékonyság érdekében.

Fotó: Bosch Media Service US

A Bosch továbbra is befektet dél-karolinai jelenlétébe. A fenntartható mobilitás jövőképének megvalósítása érdekében a vállalat a közelmúltban bejelentette üzemanyagcella-gyártását a dél-karolinai Andersonban, egy több mint 200 millió dolláros beruházás részeként, amely legalább 350 új munkahelyet teremt majd a gyártás 2026-os megkezdéséig.

Kiemelt szerep

Az 1974-ben megnyitott charlestoni üzem a foglalkoztatás szempontjából a Bosch legnagyobb gyártóhelye az Egyesült Államokban, mintegy 1500 munkatársával. Az üzem teljes területe körülbelül 84 ezer négyzetméter.

„Büszkék vagyunk a Bosch csapatával fennálló hosszú távú kapcsolatunkra, és gratulálunk nekik a legutóbbi terjeszkedésükhöz” – mondta a Dél-Karolinában található Dorchester megyei tanács elnöke, Bill Hearn. „A Bosch azon döntése, hogy Dorchester megyében bevezeti az elektromos járművek technológiáját, újabb példája annak, hogy elkötelezettek vagyunk a vállalkozásaink és iparágaink virágzásának elősegítése mellett.”

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős cégcsoport lett. Hazánkban a Bosch Csoport nyolc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink