Beszállítók Újabb akkufejlesztő központ nyílt Európában

Újabb akkufejlesztő központ nyílt Európában

autopro.hu/V.M. | 2023.11.07 12:43

Újabb akkufejlesztő központ nyílt Európában

Fotó: MAHLE Powertrain

A német gyökerű Mahle Powertrain egy új akkumulátorfejlesztő központot nyitott Stuttgartban. A fejlesztési tevékenységek teljes spektrumát lefedő létesítményt kifejezetten az európai igények kielégítésére építették.

Hirdetés

A központ 1300 négyzetméteres területén a prototípusok gyártásától és tesztelésétől kezdve a kis szériás gyártással bezárólag végezhetnek fejlesztési tevékenységeket a szakemberek.

A telephely portfóliója hasonlóan sokféle a termékeket nézve, ugyanis az elektromos kerékpárok kisméretű energiatárolóinak és az elektromos teherautók akkumulátorainak helyi fejlesztése egyformán kivitelezhető.

A létesítmény arzenálját alkotja többek között egy lézerhegesztő robotcella, mely képes a magas feszültségű akkumulátormodulok kezelésére. A legfeljebb 1200 voltos és 550 kilowatt teljesítményt szolgáltató akkumulátorok tesztelésére képes tesztrészlegen található kettő klímakamra is, amikben -40 és +90 Celsius fok közötti hőmérsékleteken tehetőek próbára az akkuk.

A megnyitó idejére a központ már több projektet is lefuttatott autóipari OEM-ek megrendelésére. A Mahle Powertrain a későbbi bővítés lehetőségét figyelembe véve építette fel a központot, és közleménye szerint a kapacitásnövelést célzó fejlesztések már most tervezés alatt állnak.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink