Beszállítók Új központba költözik a Continental

Új központba költözik a Continental

autopro.hu/P.B. | 2023.12.14 12:20

Új központba költözik a Continental

Fotó: Continental

A Continental autóipari beszállító december 13-án megnyitotta új központját Hannoverben. A több mint két év késéssel elkészült új épületben a jövőben 2400 adminisztratív alkalmazott kap majd helyet. Az épületegyüttes 2018 óta épül, és a Conti több mint 100 millió eurót fektetett be, az építkezést a járvány és az nyersanyagok árának emelkedése is hátráltatta.

Hirdetés

Az új központ átadásán természetesen jelen volt a Continental vezetősége, de Stephan Weil, Alsó-Szászország SPD-s miniszterelnöke is. A mintegy 150 vendég előtt tartott beszédekben a vezetők méltatták az épület kialakítását és a modern megoldásait.

Az új épületet eredetileg 2021 októberében, a csoport fennállásának 150. évfordulója alkalmából nyitották volna meg. A 2017-ben bejelentett építkezés azonban több okból is késett. A jóváhagyási folyamat a tervezettnél tovább tartott, az alapkőletételre 2018 júliusában, három hónapos késéssel került sor. Később a koronajárvány lassította a munkát, majd az anyaghiány további késéseket okozott. Az építkezés csak 2023 októberében fejeződhetett be, a tervezettnél több mint két évvel később. Az első alkalmazottak novemberben költöztek be.

Átalakított tervek

A Continental az építkezés csúszását a koncepció felülvizsgálatára használta fel. Most az eredetileg tervezettnél lényegesen több alkalmazott költözhet be az új épületbe. A koronajárvány tapasztalatai és home office irányába mutató tendencia miatt a helyiségek kihasználtságát is alaposan felülvizsgálták – mondta a szóvivő.

A központ összesen hat épületből áll, mintegy 46 ezer négyzetméter hasznos területtel, melyeket a forgalmas Hans-Böckler-Allee felett egy szabadon lebegő üveghíd köt össze egymással. A homlokzat 14.500 négyzetméter üvegből áll, a tetőkön pedig napelemek találhatók. A Continental továbbra sem árulta el, hogy mi lesz a korábbi hannoveri központtal.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink