Beszállítók Új kipufogógáz-visszavezető rendszer a Densótól

Új kipufogógáz-visszavezető rendszer a Densótól

Panker Gergő | 2014.03.04 12:58

Új kipufogógáz-visszavezető rendszer a Densótól

A Denso egy új kipufogógáz-visszavezető rendszert fejlesztett ki dízelmotorokhoz, amely jelentős mértékben csökkenti az gázolajjal hajtott erőforrások károsanyag-kibocsátását.

Hirdetés

Az új kipufogógáz-visszavezető (EGR) rendszer része egy folytó szívószelep és egy EGR szelep. A szívószelep a motorba beáramló levegőmennyiséget szabályozza, míg az EGR szelep pedig a motorba visszavezetett kipufogógáz mennyiségét vezérli.

A Denso szerint az új egység mérete csökkent a korábbi hasonló rendszerekhez képest, mivel a két szelep integráltsága miatt csupán egy villanymotorra és szenzorra van szükség. A szívószelep és az EGR szelep egy rugalmas kapcsoló segítségével csatlakozik egymáshoz. A rugalmas csatlakozásnak köszönhetően az új egység számos méretű és teljesítményű motoroknál alkalmazható.

A Denso közleménye szerint a globális autóipari beszállító egy új dízelmotoros személyautóba szereli az egységet, amelyről egyelőre annyi információt közöltek, hogy az idei év második felében debutál majd Európában.

Kiemelt Partnereink