Beszállítók Új, kétlépcsős turbófeltöltő-rendszer érkezik a BorgWarnertől

Új, kétlépcsős turbófeltöltő-rendszer érkezik a BorgWarnertől

autopro.hu/K.Á. | 2017.11.13 09:30

Új, kétlépcsős turbófeltöltő-rendszer érkezik a BorgWarnertől

Költséghatékony öntvény ház, könnyű beépíthetőség, jobb teljesítmény és kisebb tüzelőanyag-fogyasztás – ezt tudja az új rendszer.

Hirdetés

A BorgWarner szállítja a kétlépcsős turbófeltöltőket a Daimler OM656 kódú soros hathengeres dízelmotorjához, amely a 2017-ben modellfrissített S-osztályban jelent meg elsőként. A BorgWarner fejlett technológiája hozzájárul a jobb üzemanyag-hatékonysághoz, javítja a nyomatékot, a teljesítményt és a kipufogógáz teljes terhelés alatti visszavezetését is, miközben jelentősen csökkenti a kibocsátott károsanyagok mennyiségét.

Az optimalizált tervezésnek köszönhetően a feltöltőrendszer nem csak a rendkívül magas működési hőmérséklet viseli tartósan és megbízhatóan, hanem a korábbinál is kisebb helyekre építhető be. Ez az első kétlépcsős turbófeltöltő a piacon, amelynek a turbinaháza nagyon robosztus vas öntvény, rendelkezik továbbá vízhűtéses elektromos végrehajtóval, csapágyházzal és kompresszorházzal.

A BorgWarner R2S turbófeltöltő rendszeres két, sorban elhelyezett turbófeltöltőből áll. Egy kompakt nagy nyomású turbó a cég legújabb változó geometria-technológiájával, valamint egy nagyobb méretű, alacsony nyomású turbó megkerülő szeleppel van ellátva. Alacsony fordulatszámon a kisebb turbó biztosítja a töltőnyomást és a közvetlen reakciót, hogy a vezető ne érezzen nagy turbólyukat. A fordulatszám növekedésével a bypass szelep a kipufogógázt az alacsony nyomású turbóra engedi, így az biztosítja a levegő hatékony motortérbe juttatását. A turbófeltöltő-rendszer a szelepek mozgatásához a korábbi, vákkumalapú technológia helyett elektromos aktuátort használ, hogy a gyorsan változó helyzetekben is gyors választ adjon és jelentősen csökkentse a károsanyag-kibocsátást.

Kiemelt Partnereink