Beszállítók Új beszállítói keretrendszert jelentett be az AvtoVAZ

Új beszállítói keretrendszert jelentett be az AvtoVAZ

Panker Gergő | 2014.02.26 06:33

Új beszállítói keretrendszert jelentett be az AvtoVAZ

Bo Andersson, az AvtoVAZ elnöke, valamint a Renault-Nissan szövetség beszerzési vezetői találkoztak a gyártó beszállítóinak képviselőivel, ahol az együttműködés kilátásairól, illetve egy új együttműködési keretrendszer kialakításáról tárgyaltak.

Hirdetés

Az AvtoVAZ új feltételeket jelentett be a jövőbeli beszállítói együttműködésekkel kapcsolatosan. A lépést a romló orosz gazdasági környezet, illetve az orosz autóipar előrevetített lassulása indokolta – olvasható az autostat.ru hírportálon.

Az új feltételek között szerepel, hogy a beszállítók kevesebb hibás terméket gyárthatnak, csökkenteniük kell az árakat, bővíteniük kell a részletfizetés lehetőségét, valamint biztosítaniuk kell a hatékony logisztikát, hogy kiküszöböljék az összeszererlésnél és szállításnál tapasztalható hibákat.

A legtöbb vállalat megértéssel fogadta az AvtoVAZ által bejelentett új feltételeket: – Az AvtoVAZ elvárásai mindenképpen keményebbek lettek, azonban ez egy olyan helyzet, amellyel globális beszállítóként számolnunk kell, illetve amelyre előre fel kell készülnünk. Logikus, hogy gondolnunk kell az árcsökkentésre a jelenlegi gazdasági helyzetben, valamint látva az orosz autóipar gyengülését – mondta Dmitry Osipov, az Eberspaecher vállalat vezérigazgatója.

– A nehézségeket leszámítva a hosszútávú együttműködésre összpontosítunk, továbbá a termékeink megfelelnek az új minőségi előírásoknak. Biztos vagyok benne, hogy sikerül folytatnunk AvtoVAZ-zal folytatott, mindkét fél számára előnyös együttműködést, miközben megőrizzük versenyelőnyünket a piacon. A beszállítók és az autógyártók egy csónakban eveznek, mindkét fél ugyanúgy a végeredmény továbbfejlesztésén dolgozik – tette hozzá a vezérigazgató.

Kiemelt Partnereink