Beszállítók Tudomány a járműipar szolgálatában

Tudomány a járműipar szolgálatában

autopro.hu | 2013.11.04 12:34

Tudomány a járműipar szolgálatában

Ma, november 4-én kezdődik a Magyar Tudomány Ünnepe. Ennek kapcsán érdemes szem előtt tartani: a közelgő Automotive Hungary második napjának rendezvényei a tudomány témájára fókuszálnak.

Hirdetés

Beharangozó cikksorozatunkban ezúttal a november 7-9. között tartandó szakkiállítás pénteki napjának szakmai programjait tekintjük át.

A Hungexpo G pavilonjának Nagyszínpadán a Magyarországi Járműfejlesztők I. Országos Konferenciájának előadásai két témacsoportot érintenek. A délelőtt 10 órakor kezdődő „Innováció és fejlődés – KFI stratégia” blokkban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Tagozat elnöke, Mészáros Csaba „Innovációs megoldások az autóiparban és közlekedésben” című előadását követően az Audi Hungaria, az Opel Szentgotthárd, a Knorr-Bremse, a Continental, valamint az SMR vezető munkatársa számol be a vállalatok kutatás-fejlesztési és innovációs törekvéseiről.

A délután 14 órakor kezdődő második blokk a „Ne éld fel a jövődet! - Környezetvédelem, Energetika, Mobilitás, Biztonság - Kihívások a 21. században” gondolatkörre épül. Az érinteni tervezett témák: jövőbeli technológiák, CO2 kibocsátás csökkentése, dekarbonizáció, zajvédelem, levegőszennyezés csökkentése, élhető városok, alternatív hajtások. Az előadók az alábbi vállalatokat és szervezeteket képviselik majd: Daimler Mobility Service, Rába Fejlesztési Intézet, Robert Bosch Kft., Nemzeti Innovációs Hivatal, KTI, PwC.

A konferencia moderátora Kilián Csaba, a Magyar Gépjárműipari Szövetség ügyvezető főtitkára.

Ugyancsak november 8-án tartják a G pavilon VIP termében a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szimpóziumát „Közel a német piac! – Beszállítói kapcsolatok, beszállítók fejlesztése az autóiparban” címmel.

A Fórum színpadon 10:30-kor kezdődő kiállítói előadások sorában megismerhetjük a TEKT Képzési és Tanácsadó társaság, a Trigo, a Weishaupt Hőtechnikai cég és a Tequa tapasztalatait.

Jöjjön el Ön is személyen a Hungexpo területén rendezendő Automotive Hungary rendezvényre, mert aki számít a magyar járműiparban, ott lesz.

A további részletekért kattintson ide!

Kiemelt Partnereink