Beszállítók Teljesen automata gyártósorokon készít maszkokat a Bosch

Teljesen automata gyártósorokon készít maszkokat a Bosch

autopro.hu/P.B. | 2020.05.19 08:23

Teljesen automata gyártósorokon készít maszkokat a Bosch

Volkmar Denner mutatja be a Bosch által készített maszkot. | Fotó: Bosch Presse

Öt teljesen automatizált gyártósoron készít maszkokat a Bosch a koronavírus-járvány elleni küzdelem részeként. A maszkokkal saját dolgozóit látja el a cég, így a Bosch munkatársainak nem kell egyéb forrásokból maszkokat beszerezniük a napi munkavégzésükhöz. A vállalat ingyen elérhetővé teszi a gyártósorainak terveit más cégek számára is.

Hirdetés

A koronavírus elleni védekezés egyik legfontosabb eleme az egészségügyi maszk viselete. A Bosch néhány hét alatt készítette el gyártási mechanizmusát, melynek köszönhetően a vállalat dolgozóit saját gyártású maszkokkal láthatják el. Az automatizált gyártósorok elsőként a Bosch Ipar 4.0-ás stuttgarti gyáraiban indultak be, de Indiában és Mexikóban is ezzel a módszerrel gyártanak maszkokat.

A tervek szerint június végére havonta tízmilliónál is több maszk előállítására lesz képes a Bosch a teljesen automatizált, kifejezetten maszkok készítésére szabott gyártósorain.

Technológiai fejlesztésekkel reagál a Bosch a járványra

Dr. Volkmar Denner, a Bosch igazgatótanácsának elnöke elmondta, hogy a vállalat számára előnyt és kényelmet is jelent, hogy saját maguknak állítják elő a maszkokat. Így a Bosch ott és akkor tudja biztosítani a maszkokat, ahol és amikor azokra a legnagyobb szükség van.

Denner kiemelte azt is, hogy a Bosch a technológia fejlesztésével és innovációval reagált a koronavírus-járványra. A maszkokat készítő gyártósorok terveit a vállalat ingyenesen továbbadja az érdeklődőknek a társadalmi felelősségvállalás jegyében. A cég közleménye szerint már harmincnál is több vállalat érdeklődött a megoldás iránt.

Kiemelt Partnereink