Beszállítók Szoftvercégben szerzett többségi tulajdont a ZF

Szoftvercégben szerzett többségi tulajdont a ZF

autopro.hu/Sz.N. | 2021.10.06 06:19

Szoftvercégben szerzett többségi tulajdont a ZF

Fotó: ZF Press Center

A friedrichshafeni Doubleslash szoftvervállalatnak mostantól többségi tulajdonosa a ZF, október 1-gyel 40-ről 51 százalékra növelte részedését a cégben a beszállító. A két vállalat már évek óta közös szoftverek fejlesztésén dolgozik a hálózatba kapcsolt mobilitás terén. A ZF 2016-ban szerzett részesedést a Doubleslash-ben.

Hirdetés

„Az összekapcsolt mobilitás szakértőjeként, az autóipari ügyfelek elismert partnereként, a Doubleslash egy innovatív és hosszú távú partnere szoftver ökoszisztémánknak” – mondta Dirk Walliser, a ZF fejlesztési vezetője. Korábbi együttműködésük során a két vállalat közösen fejlesztett már Over-the-Air-Update-eket, azaz távoli frissítéseket, amik egyre fontosabbá válnak a szoftver növekvő jelentőségével az autóban, hogy a járművek naprakészek legyenek.

Önálló marad a Doubleslash

Az elmúlt öt év során a szoftvervállalat bevétele tízről 25 millió euróra ugrott, ezzel párhuzamosan pedig a munkavállalók száma 120-ról 250-re emelkedett. Az autóipar mellett orvostechnológiai és további iparágakból érkező vevőket is kiszolgál a Doubleslash. Annak ellenére, hogy a ZF többségi tulajdont szerzett a vállalatban, a Doubleslash továbbra is függetlenül működhet a piacon – számolt be az Automobilwoche. A friedrichshafeni központ mellett a cég Stuttgartban és Münchenben is rendelkezik irodákkal.

Kiemelt Partnereink