Beszállítók Szlovén cég is beszállít majd a debreceni BMW-nek

Szlovén cég is beszállít majd a debreceni BMW-nek

autopro.hu/K.Á. | 2020.02.06 11:38

Szlovén cég is beszállít majd a debreceni BMW-nek

Fotó: Pexels

A Magyarországon is jelen lévő szlovén tulajdonú gyártó vállalat, a Hidria hét évre szóló szerződést kötött a BMW-vel alumínium kormánymű-alkatrészek beszállítására. A termékek a német gyártó hibrid és elektromos modelljeibe épülnek majd be.

Hirdetés

Az alkatrészek beszállítása 2023-ban kezdődik, a szerződés értelmében a Hidria egészen 2030-ig fog kormánymű-alkatrészeket gyártani a BMW számára. A Hidria közleménye nem tér ki az üzlet nagyságára, de a szlovén STA hírügynökség úgy tudja, egy 30 millió eurós szerződésről van szó.

A szerződésben foglalt teljesítés kezdő dátuma egyezik a magyarországi BMW gyár indulásával, így a Hidria minden bizonnyal a Debrecenben gyártani tervezett elektromos vagy hibrid üzemű modellekhez is be fog szállítani.

Ennek a mostani üzletnek már megágyazott egy korábbi, a tavalyi év végén kötött megállapodás, amelynek keretében a Hidria elektromos hajtáslánc-főalkatrészek (álló- és forgórész, rotor és stator) gyártására szerződött a német prémium autógyártóval. Ugyanilyen alkatrészeket fog szállítani a vállalat a Daimler konszern hibrid és elektromos autói számára.

A Hidria 2000 alkalmazottal Szlovénián kívül három országban (Németország, Kína, Magyarország) működik. Budapesten a Hidria Bausch német-magyar leányvállalattal van jelen. A budapesti üzem szerszámkészítéssel, stancolással és felületbevonással foglalkozik, elektromotorok forgó- és állórészeit gyártják.

Kiemelt Partnereink