Beszállítók Stabil üzleti évre számít a Schaeffler

Stabil üzleti évre számít a Schaeffler

autopro.hu/H.J. | 2018.10.06 08:35

Stabil üzleti évre számít a Schaeffler

A gépjárműipari és ipari beszállító megerősítette csoportszinten a 2018-as pénzügyi évre vonatkozó előrejelzéseit. A cég gazdasági előrejelzései növekedést jósolnak.

Hirdetés

Ezek szerint a vállalat a 2018-as üzleti évben mintegy 5-6 százalékos bevételnövekedést jósol, míg az EBIT (kamatfizetés és adózás előtti eredmény) margin 10,5-11,5 százalék közé várrható. A szabad pénzáramlás a fúziókat és felvásárlásokat leszámítva mintegy 450 millió euró körül alakulhat.

A Schaeffler jelenlegi előrejelzései alapján az Automotive OEM divízió bevétele 4,5-5,5 százalékkal növekedhet a korábban tervezett 6-7 százalékhoz képest, ami tükrözi a piaci viszonyokat, azaz a Kínában és Európában mért alacsonyabb keresleti szintet. Ugyanakkor a vállalatcsoport Industry divíziójának bevételei a tervezettnél nagyobb mértékben, akár 9 százalékkal is növekedhetnek, főleg a megnövekedett megrendelésállománynak köszönhetően. Ugyanennek a divíziónak az EBIT margin eredménye a tíz és tizenegy százalékos tartományba eshet.

A vállalat autóipari aftermarket divíziója továbbra is jó úton halad, hogy elérje az eredetileg tervezett 3-4 százalékos bővülést, valamint az EBIT margin kiemelkedő, akár 17,5 százalékos arányát.

- Mint már említettük a második negyedév után, az autóipar kihívásokkal teli környezetében dolgozunk. Industry divíziónk erős teljesítményének köszönhetően mégis megerősíthetjük korábbi előrejelzéseinket az egész évre nézve. Ez azért lehetséges, mert egyszerre vagyunk autóipari és ipart beszállítók, mondta Klaus Rosenfeld, a Schaeffler AG vezérigazgatója.

Kiemelt Partnereink