Beszállítók Speciális légrugó-alkatrészeket készítenek Timáron

Speciális légrugó-alkatrészeket készítenek Timáron

MTI | 2014.03.29 10:17

Speciális légrugó-alkatrészeket készítenek Timáron

Árbevételének 5-10 százalékos növekedését reméli a Timár-Gumi Kft., miután egy fejlesztés révén új forgácsolt alkatrészek gyártását kezdte meg a gépjárművek légrugó-ütközőelemeihez - közölte a társaság az MTI-vel.

Hirdetés

A beruházáshoz az Európai Uniótól és a magyar államtól 16,96 millió forintos támogatást kapott a vállalat, amely műszaki gumicikkek több száz fajtáját gyártják, például légrugó és víztömítő alkatrészeket, tömörabroncsokat és egyéb betét nélküli gumigyártmányokat. A lakatosipari részleg gépjárműalkatrészeket, acélkerekeket, légrugó alkatrészeket, valamint a gumiiparban használatos fém fegyverzetet állít elő mélyhúzással, stancolással és hegesztéssel.

A timári székhelyű, magyar tulajdonban lévő szabolcsi társaság által előállított új alkatrész felhasználásával speciális légrugókat készítenek, amelyeket nehézgépjárművek, pótkocsik futóművében alkalmaznak Európa szerte.

A 110 főt foglalkoztató vállalat a múlt évben 1,2 milliárd forintos árbevételt ért el. A társaságnál az idén ennek szinten tartásával számolnak, de úgy vélik, amennyiben realizálódnak a jelenleg ismert üzleti lehetőségek, akár 5-10 százalékkal is nőhet a cég forgalma.

Kiemelt Partnereink