Beszállítók Sokat tett hozzá a Continental a Volkswagen ID.4-eshez

Sokat tett hozzá a Continental a Volkswagen ID.4-eshez

autopro.hu/P.B. | 2021.04.29 18:16

Sokat tett hozzá a Continental a Volkswagen ID.4-eshez

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen ID.4-esekben nemcsak a központi számítógép, hanem több más alkatrész is a Contintetalnak köszönhető. Nem csoda ez, hiszen a Conti egyre inkább az elektromobilitás felé nyit, ezen a területen egyre több a bevétele.

Hirdetés

A Volkswagen egyik legfrissebb elektromos modelljébe, az ID.4-esbe az alkatrészek széles palettáját szállította be a Continental a központi számítógéptől a szoftvereken át a fékekig, e az akkumulátorok hűtése is a Contihoz köthető.

Ariane Reinhardt, a Continental fenntarthatóságért felelős vezetője elmondta, hogy a vállalat szerint a károsanyag-kibocsátástól mentes autók jelentik a mobilitás jövőjét, így erre a területre koncentrálnak a fejlesztéseik során. Mint mondta, a Conti sokat tett hozzá ahhoz, hogy a Volkswagen ID.4 hálózatba kapcsolt, tisztán elektromos és így környezetkímélő jármű legyen.

Ambiciózus tervek

2020-ban a Continental bevételeiből 800 millió euró kötődött az emissziómentes közlekedéshez – írja az Automobilwoche. A következő években azonban ennél is zöldebb lesz a vállalat a tervei szerint.

2022-től a cég klímasemlegessé teszi az elektromos járművekkel foglalkozó részlegét. Ezzel a várakozások szerint 500 ezer és egymillió tonna között lesz a megtakarított szén-dioxid mennyisége, azaz ennyivel bocsát ki kevesebbet a Conti.

Kiemelt Partnereink