Beszállítók Sokaktól vált meg a BMW támogatta akkuipari cég

Sokaktól vált meg a BMW támogatta akkuipari cég

autopro.hu/V.M. | 2023.11.28 11:22

Sokaktól vált meg a BMW támogatta akkuipari cég

Fotó: Our Next Energy

Az akkumulátorokat fejlesztő Our Next Energy (ONE) 128 dolgozója, vagyis munkavállaló-állománya körülbelül 25 százalékának elküldését jelentette be. A vállalkozás a piaci helyzetet okolta döntéséért.

Hirdetés

A michigani cégnek többek között a BMW is tulajdonosa, miután 2021-ben a BMW i Ventures befektetési vállalatán keresztül részesedést vásárolt benne.

A ONE a „piaci viszonyokat” nevezte meg a leépítés okaként, ugyanakkor jelezte, hogy folytatni fogja a Michigan államba tervezett akkumulátorcella-gyára építését, és ahhoz kapcsolódóan az észak-amerikai ellátási lánc kiépítését.

A vállalat a Reuters által idézett nyilatkozatában egyértelműen az elektromos autók iránti kereslet bizonytalanná válására utal a létszámcsökkentés okaként. A helyzet miatt autógyártók csökkentették gyártási és értékesítési célszámaikat, a Panasonic Holdings pedig visszafogta az autóipari akkumulátorcellák gyártását Japánban.

A ONE 2022-ben egy anódmentes akkumulátorcellát mutatott be. Állítása szerint a technológia a cellák előállítási költségeit képes megfelezni, miközben mintegy 960 kilométer hatótávolságot nyújt.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink