Beszállítók Sok az eszkimó, kevés a fóka – mégis növekedett a Hankook

Sok az eszkimó, kevés a fóka – mégis növekedett a Hankook

autopro.hu | 2015.08.19 11:01

Sok az eszkimó, kevés a fóka – mégis növekedett a Hankook

Az abroncsgyártó bejelentette pénzügyi eredményeit 2015 második negyedévére. A vállalat világszinten 1,33 milliárd euró konszolidált árbevételt és 165,7 millió euró üzemi nyereséget jelentett.

Hirdetés

A világszintű gumiabroncspiacon egyre erősödő verseny által okozott árcsökkenés, a kínai és koreai piacok lassú növekedése, illetve az árfolyamingadozás tekinthetők a vállalat világszintű árbevételét és üzemi nyereségét csökkentő fő tényezőknek 2015 második negyedévében, a tavalyi év ugyanezen időszakával összehasonlítva.

Ugyanakkor az említett kedvezőtlen körülmények ellenére az értékesítési mennyiségek az európai és észak-amerikai piacon 12~14 százalékkal növekedtek 2014 második negyedévéhez viszonyítva. Ez a tekintélyes növekedés várhatóan tovább folytatódik egy ideig, és további bővülést fog eredményezni a vállalat értékesítéseiben ezeken a piacokon. Mindemellett egyenletes növekedést ért el az ultra-nagyteljesítményű gumiabroncsok (UHP) szegmensében, 3,5 százalékkal emelkedett az értékesített mennyiség az előző évvel összehasonlítva. Az UHP abroncsok tették ki a vállalat összes értékesítésének mintegy 34 százalékát a személygépkocsi piacon a második negyedévben, egyben ez alapozta meg a Hankook Tire fenntartható növekedését az értékesítés terén.

Továbbra is nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy javítsa a vállalat helyzetét a prémium gumiabroncs-piacon, különös tekintettel Európára és Észak-Amerikára. Tovább gyorsítja üzleti növekedését világszinten csúcskategóriás gumiabroncs-gyártó vállalatként azzal, hogy bővíti a nagyobb méretű gumiabroncsok beszállítását, beleértve az UHP abroncsokat, valamint a tehergépkocsik és autóbuszok számára gyártott radiál abroncsokat.

Kiemelt Partnereink