Beszállítók Saját fejlesztésű AMR-eket tesztel a Continental

Saját fejlesztésű AMR-eket tesztel a Continental

autopro.hu/V.M. | 2020.12.18 09:22

Saját fejlesztésű AMR-eket tesztel a Continental

Fotó: Continental Press Releases

A Continental autóipari beszállító saját fejlesztésű, több mint egy tonna teherbírású autonóm mobil robotok (AMR-ek) tesztelését kezdte meg. A tesztfázis sikeres befejezését követően a vállalat Ipar 4.0 stratégiájának szerves részét képző gépek sorozatgyártása is kezdetét fogja venni.

Hirdetés

A jövőben számos területen alkalmazhatják majd az új AMR-eket a termékek automatizált mozgatására, növelve a logisztikai folyamatok hatékonyságát. A robotokat jelenleg a Continental szlovákiai Zólyom városában, illetve a Frankfurtban található, fékgyártással foglalkozó telephelyein tesztelik.

Az autonóm mobil robotok fontos szerepet töltenek be az automatizált termelésben. Segítségükkel csökkenthető a kézi termékmozgatás, felgyorsítják és nyomon követhetővé teszik a termékáramlást, továbbá kiszámíthatóbbá teszik a folyamatokat.

Senki nem kínált megfelelő megoldást

Alexander Schmitt, az Autonóm Mobilitás és Biztonság üzletág Hidraulikus Fékrendszerek alegységének Vezérlés és Jövőorientált Termékek szegmensének vezetője elmondta, hogy piackutatásuk kiábrándító eredménnyel zárult. „Nem találtunk egy olyan autonóm szállítójárművet sem, ami megfelelt volna elvárásainknak.”

A robotok fejlesztését egyebek mellett az olyan autóipari szenzorok, mint a radarok, kamerák, ultrahangos és lidar érzékelők, valamint a környezeti modellek fejlesztése során szerzett tapasztalatok is segítették. A Continental csak a robotok elektromos hajtásrendszerét és a vezérlőszoftvert szerezte be külső forrásból.

A tesztek sikeres lezárását követően a gyűjtött tapasztalatokat fel fogják használni a robot koncepciójának véglegesítéséhez, még mielőtt elkezdenék a sorozatgyártást. A Continental a jövőben világszerte használni kívánja autonóm mobil robotjait, sőt a tervben szerepel azok más vállalatoknak értékesítése is.

Kiemelt Partnereink