Beszállítók Rekordnyereséget ért el a tajvani chipgyártó

Rekordnyereséget ért el a tajvani chipgyártó

MTI | 2022.01.14 06:23

Rekordnyereséget ért el a tajvani chipgyártó

Fotó: Pixabay

A tajvani TSMC, az Apple és a Qualcomm beszállítója forgalmának növekedése mellett rekordnyereséget ért el a negyedik negyedévben tavaly. Ezzel az egy évvel korábbi eredményéhez képest, és a harmadik negyedévhez képest is jelentős javulást ért el.

Hirdetés

A TSMC a 2021-es negyedik negyedévben 15,7 milliárd dollár árbevételt ért el, ami az egy évvel korábbinál 21 százalékkal jobb eredmény. A cég nettó nyeresége 16 százalékkal nőtt. A harmadik negyedévihez képest a bevétel 5,7 százalékkal, a nyereség 6,4 százalékkal nőtt. A cég nyeresége meghaladta az elemzői várakozásokat.

A tajvani vállalat a negyedik negyedévben 41,7 százalék bevételarányos jövedelmezőséggel működött, nyereségaránya pedig 37,9 százalékos volt. A TSMC vezetése 2022 első negyedévére 16,6 és 17,2 milliárd dollár közötti értékesítési árbevételt vár 42-44 százalékos bevételarányos jövedelmezőséggel.

Wendell Huang, a TSMC alelnöke és pénzügyi igazgatója szerint a félvezető alkatrészeknek a világ autóiparában nehézségeket okozó kínálati hiánya az idei évben még fenn fog maradni. A cég magas megrendelésállománya kielégítése érdekében az idén jelentős összeget fordít beruházásokra. A tajvani cég ennek keretében egyebek között Németországban is tervez üzemet létesíteni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink