Beszállítók Rekorderedményt ért el a Rheinmetall

Rekorderedményt ért el a Rheinmetall

autopro.hu/P.B. | 2023.01.09 11:17

Rekorderedményt ért el a Rheinmetall

Fotó: Rheinmetall

A Rheinmetall soha nem látott nyereségre számít a 2022-es számaiban. A fegyverkezésben és az autóiparban is érdekelt vállalat több fronton is profitált a tavalyi évből, ugyanakkor hiába a várható rekord, az eladások tekintetében a várakozások alatt teljesített a cég.

Hirdetés

Az első számítások szerint a hadiipari gyártó és az autóipari beszállító Rheinmetall tavaly rekord üzemi eredményt ért el. Az üzemi árrésnek tehát jobbnak kell lennie a korábban gondoltnál is – jelentette be a vállalat január hatodikán.

Az organikus növekedés viszont valószínűleg nem volt olyan erős, mint várták. A Rheinmetall szerint ez egyrészt a globális autógyártás lassabb fellendülésének, másrészt annak köszönhető, hogy a fegyverkezési üzletág egyes megrendeléseit 2023-ra halasztották.

A Rheinmetall tavaly 6,4 milliárd euró árbevételt ért el, ami mintegy 13 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Az árfolyamhatások és az akvizíciók hatásait kiszűrve 10 százalék körüli a növekedés, ami elmarad a menedzsment által várt 15 százalék körüli növekedéstől.

Az üzemi eredmény várhatóan több mint ötödével magasabb lesz, mint 2021-ben volt - a jelenlegi számítások szerint az EBIT 11,5 százalékos lesz. A Rheinmetall március 16-án tervezi közzétenni a 2022-es évre vonatkozó végleges számait és a 2023-as pénzügyi évre vonatkozó előrejelzését – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink