Beszállítók Rangos elismeréseket nyert a CATL

Rangos elismeréseket nyert a CATL

autopro.hu | 2023.12.19 10:23

Rangos elismeréseket nyert a CATL

Fotó: Twitter/catl_official

A CATL lijangi üzemét is a Global Lighthouse Network tagjává választották a Világgazdasági Fórum december 14-i ülésén. Ennek köszönhetően világszerte immár három Lighthouse Network által hitelesített üzem működik az akkumulátoriparban, amelyek mindegyike CATL-gyár. Ezzel egyidejűleg, a CATL Shenxing termékinnovációja nyerte el az AUTOBEST TECHNOBEST 2024 díját, idén első alkalommal részesítettek egy akkumulátoripari termékinnovációt a rangos szakmai elismerésben.

Hirdetés

Világszerte újabb 21 gyártóüzem kapta meg a Global Lighthouse Network minősítést a Világgazdasági Fórum december 14-i ülésén. A Világgazdasági Fórum által odaítélt minősítést minden évben olyan gyárak kapják, amelyek működésük során a leghatékonyabban alkalmazzák a gyakorlatban az Ipar 4.0 technológiáit. A Global Lighthouse Network új tagjai között szerepel a CATL lijangi üzeme is. A rangos elismerésben részesített gyártóüzemben az Ipar 4.0 innovációk alkalmazásának köszönhetően a gyártási költségek 33 százalékkal, a környezetre káros kibocsátás 47,4 százalékkal, a minőségi hibák száma pedig 99 százalékkal csökkent, a termelési volumen 320 százalékos növelése mellett. Ez a harmadik Lighthouse Factory elismeréssel rendelkező üzem az akkumulátoriparban az egész világon, a CATL ningtöi és jipini üzeme után.

A Global Lighthouse Network egy olyan együttműködési platform, mely az Ipar 4.0 technológia bevezetésében élenjáró, innovatív gyártókat tömöríti. A mesterséges intelligenciát, a 3D-nyomtatást továbbá a big data-elemzést kihasználva a Lighthouse Factory elismeréssel rendelkező gyárak hatékonyságuknak, versenyképességüknek és adaptív üzleti modellüknek köszönhetően a gazdasági növekedés mellett a munkaerő bevonásában, valamint a fenntarthatósági törekvések és az együttműködésen alapuló fejlesztési lehetőségek megvalósításában is előmozdítják a gyártástechnológia fejlődését.

TECHNOBEST 2024 díjat nyert a Shenxing akkumulátor

A CATL egyik alapértéke a folyamatos innováció, így a CATL öt kutatás-fejlesztési központjában világszerte több mint 18 ezer embert foglalkoztat. A CATL termékfejlesztései közül pedig kiemelkedik a Qilin akkumulátor, amelyet a Time magazin a 2022-es év legjobb innovációjának választott, illetve az idén augusztusban bemutatott szupergyorsan tölthető Shenxing akkumulátor, mely 10 perces töltéssel 400 kilométeres hatótávolságot képes biztosítani.

Rangos szakmai elismerés, hogy az AUTOBEST magazin december 15-én TECHNOBEST 2024 díjjal jutalmazta a Shenxing akkumulátort kiemelkedő teljesítményéért és formabontó technológiájáért. Az AUTOBEST Európa legrangosabb autós elismerései közé tartozik, mely 2001 óta díjazza az autóipar termékeit szakújságírók közreműködésével. A TECHNOBEST 2024 díjról 30 európai nemzet zsűritagjainak szavazatai alapján döntöttek, amelynek eredményeképpen 2001 óta első alkalommal nyert egy akkumulátoripari innováció.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink