Beszállítók Ostravában épít új gyárat a Vitesco

Ostravában épít új gyárat a Vitesco

autopro.hu/P.B. | 2024.01.30 11:16

Ostravában épít új gyárat a Vitesco

Fotó: Vitesco Technologies

A Continentalból korábban kivált, hajtásokkal foglalkozó Vitesco 188 millió eurós beruházás keretében új gyárat épít Ostravában, Csehország harmadik legnagyobb városában.

Hirdetés

A Vitesco Technologies tervei szerint az új cseh gyár 38 ezer négyzetméteren épül fel, és 2024 végén már meg is kezdi működését - az ehhez szükséges szilícium-karbid félvezetők az Onsemitől származnak, a Vitesco tavaly kötött hosszú távú, tíz évre szóló szállítási szerződést az amerikai chipgyártóval.

Lukáš Rosůlek, a Vitesco Technologies csehországi vezetője hangsúlyozza azoknak a termékeknek a fontosságát, amelyek hamarosan legurulnak az ostravai gyártósorról: „Ez a fejlett teljesítményelektronikai rendszer, amely egyesíti az invertert, a fedélzeti töltőt, a gyorstöltő modult és az energiaelosztási egységet, szimbolizálja a járműtervezés elmozdulását a hagyományos motoroktól az elektromos modellek felé. Ez a termék, amelyet kizárólag elektromos járművekhez fejlesztettek és terveztek, jól példázza az innováció iránti elkötelezettségünket” – fogalmazott.

Nem csak összeszerelés lesz

A Vitesco Technologies kezdetben 150 embert fog foglalkoztatni Ostravában, ezt a számot 2027-re 1000 fölé kívánja növelni a cég, emellett további 300 munkahelyet fognak létrehozni egy helyszíni kutatás-fejlesztési központban. Ostrava egy közel 300 ezres város a lengyel határ mellett, Szilézia cseh oldalán, ezzel Csehország harmadik legnagyobb városa Prága és Brno után.

Az ostravai üzembe történő 188 millió eurós beruházás a vállalat szélesebb befektetési stratégiájának része, amely 2027-ig több mint 576 millió eurós beruházást tervez Csehországban a fenntartható mobilitás elősegítésére – írja az electrive.com.​

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink