Beszállítók Nem lehet elképzelni azt az összeget, amennyit befektet a Samsung

Nem lehet elképzelni azt az összeget, amennyit befektet a Samsung

autopro.hu/H.J. | 2018.08.28 06:00

Nem lehet elképzelni azt az összeget, amennyit befektet a Samsung

A dél-koreai techóriás közel 138 milliárd eurós beruházást tervez a következő három évben. Önvezetés, mesterséges intelligencia, 5G: a vállalat olyan iparágakra fog koncentrálni, amelyek a jövő autóiparát szolgálják – és nem mellesleg 700 ezer új munkahely létrehozását.

Hirdetés

Már-már elképzelhetetlen, 138 milliárd eurós fejlesztési programot jelentett be a Samsung. Ennek keretében olyan technológiák fejlesztésén tervez dolgozni, mint a mesterséges intelligencia, az autonóm vezetés, vagy az 5G-s hálózatok. A program célja továbbá a dél-koreai belföldi gazdaság újjáélesztése, valamint a digitális gazdaság számára vezető szerep betöltése az innovatív vállalatok ökoszisztémájának építéséhez és ösztönzéséhez.

A terveket leginkább a Samsung Electronics hajtja végre, de több kisebb Samsung leányvállalat is bekapcsolódik majd. A tervezett beruházások 72 százaléka Dél-Koreában összpontosul majd, ahol közel 700 ezer új munkahelyet teremt ezzel a vállalat, elsősorban a chip és display iparágakban.

A program válasz lehet arra is, hogy a Samsung számára újabban nagy kihívást az okostelefon-iparág kihűlése is. Más nagy konkurensek, mint az Apple, arra törekednek, hogy megoldást találjanak a Samsungtól, mint beszállítótól való függetlenedésre.

Kiemelt Partnereink