Beszállítók Nagyon szenved a chiphiánytól a Hella

Nagyon szenved a chiphiánytól a Hella

autopro.hu/P.B. | 2022.01.17 09:19

Nagyon szenved a chiphiánytól a Hella

Fotó: HELLA

A Hella folyó pénzügyi évének második negyedévében szinte bezuhantak a cég számai. A csökkenés oka a chiphiány, ami miatt az autógyártás is visszaesett. A cég megerősítette a novemberi előrejelzését a május végéig tartó pénzügyi évre.

Hirdetés

Kemény számokkal kellett szembesülnie a Hellának az előző negyedévben a gynegélkedő járműipar miatt. A vállalat bevétele 47 millió euró volt, bő kétharmaddal kevesebb, mint egy évvel korábban. A szeptembertől novemberig tartó hónapokban nagy nyomás nehezedett a társaságra az eladások és a bevételek tekintetében, mert az alkatrészhiány miatt összeomlott a globális autógyártás – mondta a számokról Rolf Breidenbach cégvezető. A bevétel a negyedévben 11 százalékkal 1,56 milliárd euróra esett vissza.

A menedzsment megerősítette a 2021/22-es pénzügyi évre vonatkozó előrejelzését, amelyet legutóbb novemberben frissítettek – akkor mérsékelték a korábbi várakozásokat.

A Hella november óta a Faurecia Csoport többségi tulajdonában áll. A francia konszern a Hella részvényeinek 79,5 százalékát birtokolja, rajta kívül az amerikai befektető, Paul E. Singer rendelkezik 10,75 százalékos résszel – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink