Beszállítók Nagyobb méretosztályokban is indulna az Alfa Romeo

Nagyobb méretosztályokban is indulna az Alfa Romeo

autopro.hu/D.Á. | 2022.03.30 09:19

Nagyobb méretosztályokban is indulna az Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulia és Stelvio, Estrema különkiadásban | Fotó: Stellantis Media

Nemrég debütált az Alfa Romeo Tonale, de a gyártó már most a jövőre koncentrál. Maga Jean-Philippe Imparato, a márka vezérigazgatója is megerősítette, hogy felső kategóriás autóknak, például a BMW X5, X6 és 7-es szériájának is szeretne konkurenst állítani az Alfa Romeo.

Hirdetés

Az eltervezett új modellek a Stelvio és a Giulia fölött kapnának helyett a palettán. Ilyesmiről most van először szó az Alfa Romeo-nál, az új Tonale egy kisebb SUV. Tavaly Imparato arról is beszélt, hogy a Tonale méretosztálya alatt is terveznek elindítani egy modellt, és így már körvonalazódik az öt új autó, amelynek bevezetését 2026-ig megígérte a gyártó. Ez a szubkompakt kategóriás crossover 2024-ben mutatkozhat be.

Nagy sláger az SUV

A nagyobb modellek melletti elköteleződés sem hat meglepetésként, mivel Imparato a legkeresettebb szegmensekbe való betörésről beszélt korábban, ami az SUV-k világa. Hozzátette, a Kínai piac is előtérbe fog kerülni náluk, mivel a nagy autókra ott kielégíthetetlen igény mutatkozik. A vezérigazgató konkrétumokat nem említett az új típusokról, de azt elmondta, hogy 2027-re itt lesznek. A hajtásmódokról szintén nincsenek információk, de tekintve, hogy az Alfa Romeo 2030-ra az európai eladásai száz százalékát elektromos autókból akarja fedezni, az új modellek nagy valószínűséggel elektromosak, de minimum hibridek lesznek — írta meg a motor1.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink