Beszállítók Nagy lépést tett a karbonsemlegesség felé a Britishvolt

Nagy lépést tett a karbonsemlegesség felé a Britishvolt

autopro.hu/P.B. | 2021.09.20 06:22

Nagy lépést tett a karbonsemlegesség felé a Britishvolt

Fotó: Facebook/britishvolt

Stratégiai megállapodást kötött a Britishvolt és a Circulor. Utóbbi vállalat a szén nyomon követésével foglalkozik, a Britishvolt az együttműködésnek köszönhetően a teljes értékláncában figyelni tudja, mennyi szenet használ.

Hirdetés

A Britishvolt 2020 végén kezdte meg Nagy-Britannia első gigagyárának építését Northumberland városában. Bár a gyár felépítése és beüzemelése nem fog menni szénalapú anyagok használata nélkül, azzal, hogy a Circulor segítségével a teljes értékláncát figyelni tudja a cég a szén-dioxid-kibocsátás szempontjából, nagy lépést tesz a karbonsemlegesség felé.

Ez egy másik kiváló példa arra, hogy a Britishvolt túlmutat azon a küldetésén, hogy dekarbonizálja a társadalmat. Ezek az adatok lehetővé teszik a vállalat törekvéseinek teljes ellenőrzését. Új karbonlábnyom-követési eszközt állítunk be, amely újrafogalmazza az ipari szabványokat. A bolygó legzöldebb akkumulátorainak előállítása nemcsak az ellátási lánc nyomon követéséről szól, hanem arról is, hogy az általunk épített létesítmények, az általunk szállított energia, sőt minden, amit teszünk, olyan fenntartható és etikus legyen, amennyire az lehetséges – fogalmazott Peter Rolton, Britishvolt brit részlegének vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a cég már izgatottan várja az együttműködést a Circulorral.

Több szempontból is jó döntés

A környezetvédelmi indokok mellett a Britishvolt és a Circulor együttműködése az ellátási láncok stabilitása szempontjából is egy jó döntés lehet, különösen ezekben a válságok időkben – írja a Manufacturing Global.

Úgy véljük, hogy ez úttörő munka, amely először követi nyomon egy nagy gyár építőanyagaiból származó szén-dioxid-kibocsátását, valamint annak társadalmi, gazdasági és környezeti hatásait a helyi és regionális gazdaságra. Izgatottak vagyunk az együttműködés miatt – fogalmazott Luise Müller-Hofstede, a Circulor ügyfélkapcsolatokért felelős vezetője.

Kiemelt Partnereink