Beszállítók Műanyagfeldolgozót épít Kínában az INEOS

Műanyagfeldolgozót épít Kínában az INEOS

autopro.hu/P.B. | 2020.12.22 09:21

Műanyagfeldolgozót épít Kínában az INEOS

Fotó: INEOS

Kínában, azon belül is Ningbo városában épít új gyárat az INEOS. Az üzemben olyan műanyagokat állítanak majd elő, amiket többek között az autóipar is használ. A gyártás 2023-ban kezdődhet meg a kínai üzemegységben.

Hirdetés

Az INEOS közleménye szerint azért választották a kínai helyszínt az új gyár megépítésére, mert a terület rendkívül jó infrastruktúrával rendelkezik, a cég számos partnere dolgozik a közelben és így a kínai partnereket is el tudják majd látni.

Az üzemben akrilnitril-butadién-sztirolt fognak előállítani, az anyagot gyakran rövidítik ABS-nek. Ez egy jó ütésálló képességgel, nagy keménységgel és szilárdsággal, jó vegyszerállósággal rendelkező, hőre lágyuló műanyag, amit háztartási eszközökben és például járművekben használnak, az autóipar számára is fontos alapanyagról van szó.

Rob Buntinx, az INEOS Styrolution ázsiai elnöke a gyár alapkőletételén elmondta, hogy nagyon örül a beruházásnak, ami egyben bizonyítja, hogy a cégnek folyamatosan nő az ázsiai ügyfélköre. Steve Harrington, az INEOS vezérigazgatója pedig azt hangsúlyozta, hogy a gyár nagyon fontos lépés az INEOS kínai terjeszkedési terveiben.

Kiemelt Partnereink